Ефірні масла аїру, синергії, жасмину

Ефірні масла аїру, синергії, жасмину
АІР Acorus calamus var. angustatus.
Аїр відомий з глибокої давнини. Вже в II столітті до н.е. його коріння збирали в дельті Нілу і в Месопотамії, сушили і у вигляді порошку використовували для релігійних воскурение, для виготовлення пахощів і косметичних мазей. Аїр часто згадується в біблійних і єгипетських рецептурах; входив до складу мазі для миропомазання. Широко використовується в народній медицині багатьох країн від Європи до Тибету і Китаю. Як пряна рослина лепеха був відомий ще древнім євреям і персам. В якості прянощів висушені кореневища лепехи можна використовувати замість лаврового листа, імбиру і кориці. У дикому вигляді аїр росте по берегах річок або в заболочених местахУкаіни, Білорусії, України та країн Східної Європи.

Ефірна олія аїру проводиться з коріння рослини сімейства аронікових.
Ефірна олія аїру має протизапальну, тонізуючу, болезаспокійливу і дезінфікуючу дію. Імуномодулятор.
Застосування в косметології і дерматології:


характеристика:
Густа, блідо-жовта рідина з сильним теплим, деревно-пряним ароматом. Масло низької якості має камфорний ноту. Водне рослина, схожа на очерет, заввишки до одного метра з гострими, довгими листям і дрібними сіро-зеленими квітками. Зростає по краях озер і струмків. Вся рослина має сильний аромат. Існують ще кілька видів ароматичного аїру, наприклад, індійський, який застосовується в медицині і парфумерії.

Ефірна олія аїру проводиться з коріння рослини сімейства аронікових. Має протизапальну, тонізуючу, болезаспокійливу і дезінфікуючу дію. Імуномодулятор.

Застосування в косметології і дерматології:
Ефірна олія аїру використовується для догляду за шкірою будь-якого типу, особливо за жирною шкірою. Нормалізує водно-ліпідний і кислотно-лужний баланс шкіри, підсилює приплив крові до поверхні шкіри, зігріває її. У дерматології ефірне масло аїру застосовують для лікування різних дерматозів. Використовується в засобах по догляду за жирним волоссям для усунення лупи, лікування сухої себореї, що супроводжується свербінням, посиленим впаданням і поганим ростом волосся, для зміцнення волосся і поліпшення їх зростання, освітлює волосся.

Застосування в медицині:
Ефірна олія аїру підвищує апетит, покращує травлення, нормалізує обмін речовин, виводить токсини з організму. Незначно знижує артеріальний тиск. Переважне застосування ефірного масла аїру - для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту, а також інфекційних захворювань. Ефективно застосовується в народній медицині для лікування і профілактики онкологічних захворювань, в тому числі мастопатії.

Дія на центральну і вегетативну нервову систему:
Ефірна олія аїру підвищує тонус нервової системи. Високоефективний засіб при безсонні, хронічної втоми, фізичних навантаженнях, стресових ситуаціях і депресивних станах.

СИНЕРГИЯ
Добре змішується з маслами кориці, пачулі, кедра, аміріса, ладаном, а також пряними і східними маслами.
Синергія природних масел, які проникають глибоко в шкіру голови, підвищуючи рівень імунітету епідермісу, знімаючи почервоніння і свербіж.
Використання: ароматичне масло сконцентровано в основному в кореневище рослини. Використовується для лікування лихоманки (тифу), нервових розладів, при запамороченнях, головного болю, дизентерії. У Туреччині та Індії засушені корені аїру використовують для лікування диспепсії, кашлю та бронхіту. Широко використовується в косметиці та парфумерії. Заборонено в харчовій промисловості.
Дія: антіконвульсівнимі, антисептичну, бактерицидну, вторгнень і потогінний, відхаркувальний, гіпотензивну, інсектицидну, спазмолітичну, стимулюючу, шлункове, загоює.
Дозування. в домашніх умовах не слід вживати.

масло ЖАСМИНУ

Ефірні масла аїру, синергії, жасмину
Аромат жасмину відкриває прагматичний погляд на важкі сторони взаємин з людьми - приглушує даремні емоції.
Усуває депресивні стани, тривогу, відчай - аромалампи: 2-3 краплі на 15 м2. Масло жасмину ефективно при екземі, дерматитах.
Є кращою косметичної субстанцією для тонкої, сухий гіперчутливої ​​шкіри. Усуває сухість, подразнення, формує гомогенну забарвлення шкіри-збагачення косметичних препаратів: 3-5 крапель на 15 г основи. Має знеболюючу дію при остеохондрозі, міалгіях, невралгіях - масаж: 2-5 крапель на 15 г основного масла. Еротичний стимулятор, що усуває статеву холодність і статевої безсилля. Підсилює сексуальний потяг. Стимулює кровообіг в органах малого таза. Ванни 3-5 крапель.
Запобіжні заходи. Перевіряти на індивідуальну чутливість.

ЖАСМИН / Jasminum officinale /
Ботанічна назва: Jasminum officinale, жасмин Лікарський
Синоніми: Jasminum grandiflorum, джати, Oil of Jasmine (англ.), Jasmin Concrete, Jasmin Absolute - торгові назви (англ. Франц.), Essence de jasmin (франц.), Jasminol (нім.).
Сімейство: маслинові (Oleaceae), гідрангіевие
Опис: Вічнозелений чагарник або ліана висотою до 10 м з яскраво-зеленим листям і дуже запашними білими квітами.
Колір: Абсолютна олію жасмину являє собою в'язку прозору рідину жовто-коричневого кольору. При зберіганні можлива поява осаду і зміна кольору до червоно-коричневого.
Аромат: дуже низький, густий, медово-квітковий, бальзаміческі- амбровий.
Відтінки тональності: верхній - протяжний, повільний. амбровий; середній - легкий, високий, прозорий; нижній - повітря в період танення снігу
Сприйняття аромату: На жаль, верхній тон жасмину дуже яскравий, густий і кілька секреторний, саме він заважає сприйняттю всієї витонченої принади цього досконалого запаху. Для полегшення верхнього тону можна додати масло-комплімент-лимон
Метод отримання: Конкрет отримують екстракцією з розчинниками. Абсолют добувають з конкрета екстракцією спиртами. Ароматичне масло отримують з абсолюту дистиляцією з парою.
Використана частина рослини: Квіти
Область виростання: Росте в Китаї, на півночі Індії і заході Азії. Культивується в Середземномор'ї, Китаї та Індії. Конкурують виробляють в Італії, Франції, Марокко, Єгипті, Китаї, Японії, Алжирі, Туреччині. Абсолют виробляють головним чином у Франції.
Інші види: Для переробки квіток для отримання абсолю застосовуються два види: Jasminum officinale L. (типової), який росте в дикому вигляді і Jasminum officinale var. grandiflorum L. (іспанська жасмин), який культивується для екстракції натурального квіткового масла. Для переробки (Грузія і Абхазія) використовується також жасмин великоквіткова (Jasminum grandiflorum L.). У Китаї і південно-східної Азії для виробництва абсолю жасмину використовується вид Jasminum sambac
Клас: Аромат релаксації. афродизіак
Характеристика: Ефірне масло щільне, текуче кольору яскравою заварки чорного чаю. Абсолют є оранжево-коричневу в'язку рідину з насиченим квітковим ароматом.
Хімічний склад:
Масло жасмину має складний хімічний склад; в ньому налічується понад 100 компонентів. Його запах в значній мірі визначається наявністю бензілацетат (26-34%), індолу (2,5-5%), жасмона (2,5-3,5%), метілжасмоната (0,6-1,7%), ЕПП -метілжасмоната (

0,2%), цис-З-гексенілбензоата (0,8-1,3%) і жасмолактона (

Психо-емоційна дія
Допомагає при депресіях, позбавляє від безсоння і почуття страху, піднімає настрій, зміцнює почуття впевненості в собі, спонукає до творення, надихає, викликає почуття ейфорії і любові, посилює чуттєвість.
-виявляє седативну дію, дозволяє домогтися повної та глибокої релаксації;
-«Антіпессімістіческій» аромат: нейтралізує непродуктивні думки, повідомляючи їм світле, хоча і реалістичне протягом;
- усуває депресивні стани, тривогу, відчай;
- сприяє стабілізації стану при нервовому виснаженні, хронічному стресі.

косметична дія
Покращує стан всіх типів шкіри, омолоджує її, полегшує стан шкіри при захворюваннях нейроендокринної характеру (екземи, дерматози тощо), усуває всі грубі відтінки запахів.

- кращий косметичний препарат для тонкої, сухий, гіперчутливої ​​шкіри, схильної до подразнення;
- чудове зволожуючу, заспокійливу і антисептичний засіб для догляду за сухою і зрілою шкірою;
- для догляду за жирною і схильною до запалення шкірою;
- дає м'який відбілюючий ефект;
- усуває сухість, подразнення, високу реактивність на зовнішні впливи, стресові плями;
- освіжає, омолоджує, формує гомогенну забарвлення шкіри;
- масло жасмину використовують для збільшення еластичності шкіри. для видалення слідів від розтягнень і шрамів;
- ефективно при екземі, неспецифічних дерматитах;
- використовується для догляду за шкірою при алергічних висипаннях, запаленні;
-усуває свербіння.

Цілюща дія
Має спазмолітичну, протизапальну, знеболюючу і відхаркувальну дію, регулює роботу залоз внутрішньої секреції, допомагає в період вагітності, полегшує пологи, стимулює лактацію, сприяє нормалізації менструального циклу, полегшує кашель, відновлює охриплий голос.

- активний спазмолітик, знеболюючий і купірує спазми і коліки різної етіології;
- при регулярному використанні усуває схильність до підйомів артеріального тиску;
- покращує кровообіг, знімає судоми;
- допомагає при захворюваннях дихальної, сечостатевої та ендокринної систем;
- усуває психологічну, простудних, хімічну охриплість і втрату голосу;
- має знеболюючу дію при остеохондрозі, міалгіях, невралгіях;
- формує ендогенну гармонію жінки;
- гармонізує функції залоз внутрішньої секреції, усуває хворобливість і безладність протікання менструацій, запальні і дисфункціональні процеси в статевих органах і фригідність;
- сприяє легкому виношування дитини протягом усього терміну вагітності, посилює лактацію;
-поперековий масаж з маслом жасмину під час пологів заспокоює біль і допомагає породіллі розслабитися
-має антисептичну, протизапальну, збудливу дію;
-гарне вторгнень, потогінний і відхаркувальний засіб.
-позитивно впливає на ендокринну систему людини, стимулюючи вироблення гормону інсуліну, тироксину і тріодтіроніна, підвищує рівень кортизолу та статевих гормонів
-зміцнює імунітет.

еротичне дію
Еротичний стимулятор, що усуває статеву холодність і статеве безсилля. Стимулює кровообіг в органах малого таза. Підсилює сексуальний потяг, розкріпачує сором'язливі натури, підсилює взаєморозуміння партнерів. Дарує легкість і пластичність, гармонію любовному танцю. Відкриває «жіночі секрети» насолоди близькістю при вагітності.

біоенергетичне дію
- аромат для медитації, що породжує умиротворення і пізнання Вищої Реальності;
- відновлює товщину аури, повертаючи віру в свої сили і відчуття себе маленькою світлою крапкою у Всесвіті, життя якої цінна тільки тому. що вона-Життя;
- відкриває прагматичний погляд на важкі сторони взаємин з людьми-зрада, зраду і непоправної втрати, приглушаючи даремні емоції.

Формула для медитації: «Мені знайоме почуття прекрасного і поезія моєї сутності. Я відкриваю себе для осягнення мудрості життя. »

Інше застосування
Використовується як віддушка при виробництві косметики, в парфумерії, особливо духів квіткового і східного напрямів. Масло і абсолют застосовуються при виробництві алкогольних і безалкогольних напоїв. З сухих квітів J. sambac виготовляють жасминовий чай

За статтю і віком: для жінок, чоловіків і людей зрілого віку.
За темпераментом: людям з підвищеною емоційністю.
За знаком зодіаку: тілець, рак. діва, скорпіон, стрілець, риби.
За китайським календарем: бик, кролик, змія, собака.

методики застосування
Аромалампи: 2-3 к. На 15 м кв.
Ванни: 2-3 к
Масаж: 2-5 к. На 15 г основи
Збагачення косметики: 3-5 к. На 15 г основи
Компрес: 4-5 крапель на склянку теплої води
Аромамедальйон: 2-3 краплі
Ароматизація чайного листя: на обсяг 200 мл потрібно всього 2-3 к. Нерозбавленого жасминового масла.

Запобіжні заходи: Не рекомендується застосовувати в перші 4 місяці вагітності! Не приймати всередину! Застосовувати з обережністю при зниженому артеріальному тиску. Ні коли не застосовувати концентрований ефір без попереднього п'ятикратного розведення.
У вигляді 3% -ного розчину в петролятуме не викликає роздратування шкіри людини. Фототоксичні ефект відсутній.
Не має обмежень IFRA на застосування в парфумерії і косметики.

Відчуття: При нанесенні аромату на особливо чутливі пошкоджені ділянки шкіри в них на 1-2 хвилини виникає відчуття тепла і легкого стягування, зникає свербіж. Реакції природні.

Термін зберігання: при дотриманні герметичності упаковки - більше 5 років.

В інструкціях по ароматерапії це масло згадують досить рідко, мабуть, через його високу ціну.
Відомо, що воно діє адаптірующе на центральну нервову систему людини. Іноді застосовується при лікуванні дерматитів та екземи.
Абсолютна олію китайського жасмину-самбак в 50-х і початку 60-х років з успіхом використовувалося в російській парфумерії, хоча в його складі є помітні відмінності від масла великих квітках жасмину (R. Kaiser, Х Конгрес ЕМ, 198б, стор. 669; Wu Chengsun і ін. Acta bot. sin. 1987, 29, № 6, 636, РЖХім, 1988, 9Р457). Так, масло жасмину-самбак містить збільшені кількості ліналоола (до 20%), цис-3-гексенілбензоата (до 10%), фарнезола (

10%), метілантранілат (до 6%), але менше жасмона (

0,5%) і бензілацетат (

8%), а також труднолетучих продуктів (бензилбензоату, фитола і ін.), Практично не мають запаху.
Про застосування масла жасмину-самбак в ароматерапії європейська література не згадує.
С. Войткевич «Ефірні масла для парфумерії та ароматерапії» і ін. Джерела

Люблю жасмин. Не знаю чому саме ці квіточки. Але вони якимось чином вплелися в моє життя. Це сталося якось само собою. І тепер це символ наповнений приємними спогадами, і романтичними очікуваннями. Символ краси, чистоти, наївності, безтурботності ..
Нещодавно згадав мабуть найперше небайдуже спогад про жасмині: я був закоханий, йшов увечері через майданчик дитячого садка до своєї коханої. власне я "летів" на крилах любові і не дивився взагалі куди йду. йшов швидко і з розгону налетів на великий кущ жасмину. Це була прямо галявинка по периметру густо засаджена жасмином. Для економії часу я перетинав її і не потрапив в пролом між густим чагарником.
І тут я прокинувся від самого зіткнення і від насиченого запаху і квіток в які я прямо особою занурився. я стояв там кілька хвилин, потім як би прокинувся і побіг далі, в той же вечір я привів кохану до того куща, їй теж сподобалося. Цікаво якщо вона пам'ятає це ..

Жасмин не відразу прийняла, але потім дуже полюбила. Несподіваним виявилося поєднання з неролі - просто супер-супер! Але ось все-таки не тримається він довго на шкірі, години 3 - і запах пропадає.
Так, а одного разу у мене закінчилася денна суміш для особи, і я намазався з ранку нічний, а там був жасмин,
безсмертник і сандал.
Так ось, пішла з подругою і дітьми гуляти, і подруга навіть поцікавилася, що це у мене за приємні парфуми (а це так смеська пахла на обличчі!)

Ну ось, вирішила я спробувати жасмин як афродизіак. Ага. Щас. Перед сном, після душу, крапельку жасмину - самої пріятнооо. Поруч підозріло понюхали повітря: "Ти чого, знову маслом намазався ?!" - і все. Через пару хвилин душевний сопіння.