Парабеновий консервант фенохем

INCI: phenoxyethanol, methylparaben, ethylparaben, n-butylparaben, propylparaben, iso-butylparaben
Склад: Феноксіетанол, метилпарабен, етілпарабен, пропілпарабен, бутилпарабен і ізобутілпарабен

Застосування: Ефективний і потужний біоцид, відповідний для широкого спектра гідроалкогольних продуктів, а також косметики на базі емульсій.
Продукт може бути застосований в різних pH діапазонах від 3,0 до 8,0.
Продовжує термін придатності косметичних і гігієнічних засобів до 12 місяців, при температурі зберігання не вище 40 градусів.

Частково розчинний у воді і гліцерині, краще розчинний в оліях, повністю розчинний в пропіленгліколі і спирті. При виготовленні кремів рекомендується розчиняти консервант в воді при нагріванні при постійному помішуванні до повного розчинення. Для стабільності емульсії краще розподіляти консервант у водному і жирної фазах одночасно. Для водних продуктів допустимо мінімальний відсоток введення, для емульсій з великим відсотком білкових похідних рекомендується максимальний введення консерванту.


Відсоток введення: 0,6-0,8%
0,6% на 50 мл крему - це 6 крапель консерванту

Про косметиці без консервантів

Що таке консервант - це речовина, що допомагає вашому косметичного засобу зберігатися не один - два дні, а, як мінімум, один два місяці (а при правильному зберіганні і набагато довше).

Більшість консервантів є токсичними по відношенню до клітин шкіри, мають високий дратівливий потенціал. Саме консерванти, поряд з ПАРами і ароматами вважаються однією з головних причин виникнення алергій і дерматитів.

Але мікроби і мікробні токсини, які моментом оселяться у вашому «натуральному» кремі без консерванту ще більш шкідливі для шкіри. Ви ж не станете їсти борщ, який тиждень простояв у вас на плиті? Але ж крем - це така ж ласа середовище для мікробів, як продукти харчування. Їм є чим там поживитися J Тому консерванти в косметиці повинні бути, все питання в тому, які і в якій кількості.

В якості консервантів можуть використовуватися природні речовини і речовини синтетичного походження.

До природних консервантів належать:

1. Ефірні масла

2. Бензоат натрію (є в журавлині, смородині)

4. усніновая кислота (міститься в лишайнику уснеі бородовідной)

5. Екстракт кісточок грейпфрута

І це далеко не повний список. До безумовних плюсів цих консервантів ставитися їх нетоксичність для нашої шкіри, природність і натуральність. Але є і суттєві мінуси - ступінь захисту вашого косметичного засобу. Чим м'якше і дбайливіше ваш консервант для шкіри, тим м'якше і дбайливіше він буде для мікробів вашому кремі.

Синтетичні консерванти - безсумнівно, набагато більш ефективні і надійні. Але питання їх небезпеки для людини залишається відкритим.

У загальному і цілому кожен робить свій вибір, чого він більше боїться - консервантів або продуктів розкладання мікробної флори. Для себе я визначила наступні правила підбору консервантів, якими і хочу з вами поділитися (ні в якому разі не претендуючи на істину в останній інстанції):

Якщо правила стерильності при виготовленні крему добре дотримані (кип'ятіння, обробка спиртом, чисті руки і тд), зберігатися засіб буде в прохолодному місці і туди не будуть лазити пальцем, то в якості консерванту я вибираю природні консерванти (найчастіше усніновую кислоту. В помічники до ній йдуть ефірні масла.). Якщо ж я роблю засіб на подарунок і точно знаю, що людина не буде морочитися зі зберіганням крему і буде набирати його пальчиком - тоді я вибираю феноксіетанол або косгард (на мій погляд найбільш дбайливий з усіх синтетичних побратимів)

І на останок - про «натуральної косметики без консервантів». Якщо ви бачите це чудо перед собою, то для цього є три пояснення:

1. Засіб виготовлено тільки з масляних компонентів і в рецептурі немає водної частини, наприклад масляні плитки для тіла. Дійсно, продукція в якій немає води (гідролата, відвару і тд) не потребує консервації, так як мікроби заводяться тільки в водній фазі або на межі поділу водної та жирної фаз.

2. У засобі мають місце «приховані консерванти» - природні компоненти (ефірні масла, усніновая кислота і тд). Адже ми можемо і не писати на етикетці неприємне слово консервант, а написати, наприклад, СО2 екстракт уснеі бородовідной. Звучить красиво, привертає покупців і. консервує засіб J

3. Засіб виготовлено безграмотним людиною, не розуміються в питанні виготовлення косметики.