Масло манго - незвичайні властивості і застосування

Розторопша в насінні і капсулах - натуральний захист вашої печінки

Якісні сонцезахисні засоби в широкому асортименті

Борошно і суміші без глютену - дуже широкий вибір!

Море хороших шампунів для будь-якого типу волосся.
Масло манго - властивості і застосування
Це напівтвердий Баттері, який після розплавлення, можна додавати в домашні креми, лосьйони для тіла, губну помаду. блиск для губ і просто наносити на обличчя, тіло і волосся. а також воно є альтернативою будь-яким твердим масел.
Як отримують масло з манго
Це масло отримують з плодів дерева манго Mangifera indica, а точніше з їх кісточок, методом холодного пресування або екстрагування.

Фізичні та хімічні властивості масла манго
Масло манго може бути в твердих, напівтвердих і рідкому стані.
Полутвердое масло являє собою оформлену масу, при кімнатній температурі кришаться і легко ріжучі, при стисненні злипаються в шматок від бежевого до світло-жовтого кольору, зі слабким приємним запахом і нейтральним смаком.
На зламі масло манго має шорстку (крупкоподобную) структуру. Якщо масло натуральне і чисте, без добавок, воно не має запаху. Температура плавлення напівтвердого масла 29-34ºС і тане в руках швидше, ніж масло ши.
Хімічний склад
Не дивлячись на те, що мангове масло є альтернативою іншим оліям, воно має перед ними сильні переваги в тому, що містить більш високі рівні жирних кислот:
- олеїнової - 43,
- стеаринової - 39,
- пальмітинової - 9,
- лінолевої - 5,
- арахіновою - 2,
- ліноленової - 1 і неомиляемие фракція (токофероли, стерини, каротиноїди).
Мангове масло стійке до окислення і має гарну емульсійної здатністю.
Воно містить високий рівень антиоксидантів і корисних вітамінів A, C і E.

Корисні властивості олії багато для шкіри
Масло манго є одним з найсильніших природних зволожувачів для шкіри. Воно здатне зберігати вологу в шкірі досить довгий час.
Воно універсально підходить для будь-якого типу шкіри, але особливо рекомендується для догляду за зрілою, сухий і пошкодженої шкірою. Некомедогенной.
Масло манго застосування в косметології
- Воно зменшує запалення шкіри і допомагає в лікуванні ряду шкірних захворювань, таких як акне, дерматит, екзема і псоріаз.
- Масло манго володіє природними пом'якшувальною властивостями, ранозагоювальної і регенерує активністю завдяки своїй високій антиоксидантної здатності (антиоксидантні свойтва)
- Масло манго може застосовуватися, як захисний засіб від УФ променів.
- Доведено ефективність масла манго для видалення зморшок. У більшості людей, щодня використовують масло манго протягом 4-6 тижнів, зменшилися ознаки старіння шкіри і спостерігалося зникнення тонких ліній і дрібних зморшок.
- За рахунок наявності дубильних речовин, масло манго має протизапальні, анти-грибковими і анти-бактеріальними властивостями.
- Воно ефективно знімає шкірну алергію і свербіж від укусів комах.
Масло манго для волосся
Мангове є ідеальним засобом для догляду за волоссям.
За рахунок своїх сильних поживних і зволожуючих властивостей, масло манго здатне живити волосся і шкіру голови, а також зберегти в них вологу, за рахунок своєї хорошу проникаючу здатність в кутикулу волоса.
Тому особливо ефективні будуть процедури з маслом манго для лікування сухих, пошкоджених і кучерявого волосся.
Ви можете використовувати його в чистому вигляді, у вигляді масляних обгортань для волосся, масок для волосся або додати його в ваш кондиціонер. Це також відмінна добавка для шампунів.
Особливості застосування в домашній косметиці
При контакті зі шкірою, масло легко плавиться, тому його можна використовувати в чистому вигляді на сухі ділянки шкіри, руки, губи, в якості захисного бальзаму.
Може вводиться в косметичний засіб в будь-якої концентрації від 10-100%. Використовується як структуроутворювач, загущувач, і активний компонент, входить в ЖФ
Як зберігати масло манго
Середній термін зберігання масла манго 1 рік. Зберігати масло бажано в темному і прохолодному місці. Допускається зберігати в холодильнику.
Де купити масло манго?

Накопичувати даний якісне масло манго можна ТУТ. оябзательно спробуйте.
Мої замітки
За своєю консистенцією це масло нагадує масло ши, але має більш зернисту структуру, тому не особливо приємно кришиться в руках, але швидко тане.
Абсолютно без запаху.
При нанесенні на шкіру, довго залишається відчуття жирності, вбирається нешвидко, але дуже добре пом'якшує шкіру.
Можливо, це все залежить від якості самого масла.
Сподіваюся, ця інформація стане в нагоді всім, кого цікавило питання застосування масла манго для шкіри і волосся, а також в процесі виготовлення домашньої косметики.
З вами була Олена Яснева, до нових зустрічей!