Екстракт дамаської троянди в косметиці (rosa damascena flower extract)

Концентрація екстракту дамаської троянди в косметиці (Rosa Damascena Flower Extract) зазвичай не більше 3-4%, тому його згадують в середині списку інгредієнтів.

Властивості екстракту дамаської троянди, що застосовуються в косметиці:

Зволожуючий. Екстракт дамаської троянди допомагає утримувати вологу в шкірі, живить і пом'якшує її, позбавляє від лущення.

Омолоджуючу. Екстракт дамаської троянди зменшує вираженість мімічних зморшок, зміцнює тургор шкіри, підтягує овал обличчя, бореться з проявами купероза, надає шкірі гладкість і освіжає колір обличчя.

Регулює. Екстракт дамаської троянди має легкий в'яжучим властивістю, регулює роботу сальних і потових залоз, має тонізуючу і невеликим лімфодренажним дією і тому ефективний при догляді за проблемною шкірою, а також в боротьбі з розтяжками і целюлітом, надає розгладжує дію на рубцеву тканину.

Протизапальну. Екстракт дамаської троянди має сильний антибактеріальний і протигрибковий ефект, ефективний в лікуванні акне, запобігає запалення ран, подряпин, опіків на шкірі.

Загоює. Екстракт дамаської троянди прискорює відновлення клітин після сонячних опіків, заспокоює чутливу шкіру, має антиоксидантні властивості.

Зміцнювальний. Екстракт дамаської троянди живить і зволожує шкіру голови, стимулює ріст волосся, надає їм еластичність і блиск, відновлює ламке волосся, позбавляє від посічених кінчиків.

У нетрадиційній медицині екстракт дамаської троянди застосовують всередину для лікування атеросклерозу, захворювань шлунково-кишкового тракту. Народна медицина рекомендує його як полоскання при зубному болю і запаленнях в порожнині рота, приймати всередину для зняття гостроти передменструального синдрому, наносити на шкіру при запаленої висипу будь-якого походження.

Косметика, в якій зустрічається екстракт дамаської троянди:

  • Очищає й тонізуючий молочко
  • Крем-ліфтинг для шкіри навколо очей
  • Тонізуючі і підтягують маски для обличчя
  • Скраби для обличчя і тіла
  • Нічний антивіковий крем для в'ялої шкіри
  • Зволожуючий крем для обличчя та тіла
  • Молочко для вмивання
  • Крем, лосьйон, масло для засмаги
  • Пом'якшувальний крем, молочко для сухої і чутливої ​​шкіри
  • Поживний крем для сухої шкіри
  • Тоніки, лосьйони для проблемної шкіри
  • Крем для в'янучої шкіри
  • Дитячі креми, масла по догляду за шкірою
  • Масло для антицелюлітного масажу
  • Шампуні, бальзами для ослаблених, сухих волосся

Косметику з екстрактом дамаської троянди зберігають в шафі або холодильнику.

Косметика з ароматом троянди в нашому каталозі:

Застосування косметики з екстрактом дамаської троянди небажано:

  • в першому триместрі вагітності
  • при алергії на рожеве масло

Батьківщиною дамаської троянди імовірно вважають Сирію, звідки вона з давніх часів поширилася по всьому близькосхідному регіону, а в середині 19 століття потрапила в Європу.

Пелюстки дамаської троянди можна вважати чи не одним з найдавніших цілющих і косметичних засобів. Збереглися рекомендації арабських лікарів, які вважали, що вживання трояндових пелюсток всередину виліковує від хвороб шлунка і кишечника, а прикладанням пелюсток троянди до рани можна зняти запалення. Масло з пелюсток дамаської троянди входило до складу цілющих мазей, якими лікували інфіковані рани, пелюстковими настоями лікували хвороби легенів, нирок і серця. Екстракт дамаської троянди і настій з її пелюсток використовували для приготування рожевої води. Це було, мабуть, найпопулярніше зілля стародавніх лікарів. Рожеву воду рекомендували для полоскання при хворих зубах і яснах, нею закопували очі при запаленнях, її пили при болях в животі, розлад кишечника і хворобливих місячних. Красуні використовували екстракт дамаської троянди для відбілювання шкіри і позбавлення від веснянок, очищення шкіри, додання їй гладкості і пружності.

Екстракт дамаської троянди виключно багатий біологічно активними елементами, вітамінами, ферментами, органічними кислотами і терпенових спиртами, завдяки чому знайшов широке застосування в сучасній косметології

Звідки беруть екстракт дамаської троянди для косметики?

Серед найбільших постачальників екстракту дамаської троянди на світовий ринок сьогодні називають Болгарію, Туреччину, Італію. Для отримання екстракту використовуються пелюстки дамаської троянди, зібрані в пору максимального цвітіння, рано вранці, коли на них ще зберігаються краплі роси (саме в цей час пелюстки максимально насичені біологічно активними елементами). Пелюстки дамаської троянди піддаються екстрагуванню за допомогою води або органічних розчинників (спирту, гліцерину, ефіру) або ж їх суміші. Отриманий екстракт піддається багатократному очищенню і фільтрування від осаду і домішок.

Екстракт дамаської троянди в косметиці (rosa damascena flower extract)
Versace Versense Туалетна вода

Заявіть про себе!