Полювання пуми і її харчування в дикій природі, все про тварин

Полювання пуми і її харчування в дикій природі, все про тварин
Пума - відмінний мисливець, здатний зловити дичину в самих різних умовах. Ця тварина стає активним в нічний час доби. Коли сонце ось-ось зникне за горизонт, пума виходить зі свого лігва на полювання.

Полювання пуми

Пума - хижак, і щоб полює, у кожної пуми є свій територіального відділку. Така ділянка у самця може займати від 140 до 750 км, у самок мисливські угіддя набагато менше - від 30 до 150 км. Межі кожної території пум позначені сечею або фекаліями тварини. Навіть зимові стежки, по яких пуми спускаються з гір в долину, у них різні. Але іноді, коли шляху пум самців перетинаються, між тваринами виникають запеклі бійки за мисливські ділянки.

У темний час доби пуме допомагають полювати всі її органи чуття: слух, зір і нюх. Основним органом нюху, як і у інших котячих, служать вібріси. За допомогою Вібріс пума прекрасно орієнтується, пересуваючись в замкнутих просторах або в темряві.

У пошуках здобичі самець за одне полювання може пройти від 30 до 40 км. Вибравши відповідну жертву, пума намагається спочатку безшумно підкрастися до неї на близьку дистанцію, а потім зробити потужний кидок. Свою здобич гірський лев воліє вбивати одним укусом за горло, задухи її, або в загривок, зламавши при цьому жертві шию. Роздобувши собі їжі і наївшись досхочу, кугуар закопує залишки їжі під хмиз або в сніг і неодноразово повертається до них, поки не доїсть все повністю. Але часто трапляється так, що залишки видобутку пуми знаходять інші мешканці лісу, які не проти перекусити чужим обідом. Найчастіше це можуть бути ведмеді, вовки, росомахи, а в південних районах ягуари.

Полювання пуми і її харчування в дикій природі, все про тварин

Від місцевості, де живе пума. залежить її раціон харчування, і які тварини в нього будуть входити.

Що їсть пума?

Харчуються пуми в основному копитними і парнокопитними, такими як: гуанако, гірські барани, толсторог, білохвості олені, пампасовие олені, чернохвостая олені, карібу, вапіті, лосі, а так жедомашній худобою. Хоча кугуар НЕ погребує і іншими дрібнішими тваринами, наприклад, мишкою, кроликом, єнотом, білкою, бобром, ондатрою, койотом, північноамериканським дикобразом, риссю, скунсом, броненосцем, лінивцем, агуті, мавпою.

Крім ссавців в раціон пуми входять птиці, одна з таких птахів нанду. Також вони ловлять рибу і навіть поїдають равликів і комах. Іноді пуми нападають на ведмежат барибал, грізлі, а також алігаторів.