Морквяне масло в домашніх умовах, самі доктора
У моркви велика кількість вітамінів, в першу чергу бета-каротину, а також вітаміни Е, В, Д, С і різні мінеральні речовини.
Бета-каротин перетворюється в активні вітамін А всередині нашого тіла, що дуже важливо для підтримки волосся і шкіри здорової. Вітамін А допомагає організму виробляти шкірне сало - натуральний зволожувач, що виділяється порами. Особливо це важливо для шкіри голови, так як це перешкоджає висиханню структури волосся (в іншому випадку вони стають ламкими і крихкими).
Вітамін Е в морквяному олії сприяє росту волосся, захищає клітини шкірного покриву голови від пошкоджень і запобігає випаданню волосся.
Щоб домогтися цього ефекту досить розігріти невелику кількість морквяного масла, рівномірно розподілити його по волоссю від коренів до кінчиків, ніжно втерти в шкіру голови. Залишити на одну годину і тільки потім прополоскати, і вимити шампунем. Крім того, можна використовувати кілька крапель морквяного масла безпосередньо на посічені кінчики.
Отримання морквяного масла в домашніх умовах
Для отримання масляного настою моркви в домашніх умовах існує два способи.
- Натерту, краще на середній тертці, морква поміщають в керамічний посуд.
- Заливають оливковою або будь-яким іншим маслом так, щоб воно приблизно на 1-1,5 см її закрило.
- Ставлять на водяну баню.
- Коли масло придбає характерний помаранчевий відтінок, а морква повністю осяде на дно, його знімають, проціджують і заливають в скляну тару.
Зберігати таке масло потрібно в холодильнику, і термін зберігання може бути обмежений.
- Натерту на крупній тертці моркву висушують на сонці або в духовці з включеним вентилятором, при температурі не вище 50ºC.
- Готову сировину засипають в скляну тару (приблизно третина обсягу посуду).
- Заливають маслом і наполягають при кімнатній температурі мінімум 3 тижні.
Даний метод більш тривалий, але за рахунок відсутності вологи таке масло не псується і може зберігатися досить довго. Для більш тривалого зберігання і в першому, і в другому випадку краще використовувати масло жожоба.