Ізононіл ізононаноат в косметиці

Пом'якшувальну шкіру допоміжна речовина. Делікатний, дуже м'який пленкообразователь.

Ізононіл ізононаноат - делікатний, дуже м'який пленкообразователь в косметиці, який додатково проявляє пом'якшувальну дію, а також ряд інших цінних властивостей - завдяки їм виробники отримали можливість випускати продукцію в різних формах (рідкі з легкою текстурою замість твердим або в'язким), а також розробляти нові формули і в цілому підвищувати якість косметичних і гігієнічних засобів.

Синоніми: Isononyl Isononanoate, 3,5,5-Trimethylhexyl 3,5,5-trimethylhexanoate. Запатентовані формули: Dub ININ, Saboderm ISN, Kak 99, ININ 100KC, Ritamollient ININ, MASSOCARE ININ, COVAMER®, LIPSHINE, Lanol ​​99, SALACOS 99, TIXOGEL® IIN-1578, BergaCare IN 2, DIM2FH75MZCM, INP60T7, Creagel® EZ IN .

Дія ізононіл ізононаноат в косметиці

Цей компонент має багатий спектром дії і значно покращує сенсорні характеристики косметичного засобу, не залишаючи при цьому жирних слідів на шкірі. Часто використовується як пом'якшувальний емульгатор для силіконів і фізичних ультрафіолетових фільтрів, що надає шкірі додаткову бархатистість.

Ізононіл ізононаноат діє в косметиці як загущувач і пом'якшувальний засіб (він дуже ефективно пом'якшує шкіру). Як допоміжна речовина він забезпечує продукту хорошу вбираність і разом з тим надає йому шовковисту текстуру, яку можна відчути на дотик. Також ізононіл ізононаноат працює в косметиці в якості ефективного емульгатора і мастила. У першому випадку він відповідає за консистенцію продукту, у другому - забезпечує мастило, ефект ковзання, а також швидке висихання продукту на шкірі. Володіючи найвищою растекаемостью з усієї лінійки ланолов, ізононіл ізононаноат істотно полегшує розподіл кошти при нанесенні на шкіру і дозволяє зменшити відчуття липкості, жирності в кремах або маслах. До того ж за рахунок своїх пом'якшуючих, оптичних і розподільних властивостей цей компонент кілька розгладжує рельєф шкіри, роблячи зморшки і нерівності менш помітними.

Крім цього, ізононіл ізононаноат виступає і як солюбілізатор - спеціальне поверхнево-активна речовина, в присутності якого підвищується розчинність активних компонентів, погано розчинних у водних розчинах. Таким чином, за допомогою ізононіл ізононаноат можна регулювати в'язкість продукту (зокрема, він відмінно розріджує силіконове масла).

Часто цей компонент можна зустріти в суміші з фізичними сонцезахисними фільтрами: в таких композиціях він виступає в ролі емульгатора і солюбілізатор одночасно. Ізононіл ізононаноат сумісний не тільки силіконовими, але і з мінеральними і натуральними маслами, а при розчиненні в Диметикон в будь-яких пропорціях дозволяє отримувати прозорі суміші, стабільні протягом тривалого часу. Цей інгредієнт також дозволяє ввести в рецептуру дуже велика кількість силіконів (наприклад, при виготовленні ламінуючих засобів для волосся) і при цьому зберегти стабільність емульсії.

Показання ізононіл ізононаноат

Як косметичний інгредієнт ізононіл ізононаноат не має свідчень, оскільки є допоміжним речовиною, яке використовують для додання поліпшених споживчих характеристик продуктів.

Протипоказання ізононіл ізононаноат

Суворе протипоказання - реакція індивідуальної гіперчутливості. В цілому ізононіл ізононаноат прекрасно переноситься, не подразнює шкіру і слизові оболонки, і, що важливо, не створює на шкірі оклюзивною повітронепроникної плівки, отже, не несе ризику утворення комедонов. Втім, є одна ремарка: хоча Екологічна робоча група Євросоюзу дала ізононіл ізононаноат 100% в рейтингу безпеки, що дозволяє вважати його безпечним інгредієнтом косметичних продуктів, одне дослідження все ж зв'язало цю речовину з підвищеним ризиком розвитку контактного дерматиту.

Косметика, що містить ізононіл ізононаноат

Використовується для розробки продуктів по догляду за шкірою обличчя і тіла, в тому числі таких складних як антицелюлітні мікроемульсії, масажні масла, тонізуючі спреї з охолоджуючим ефектом, а також делікатних продуктів для зняття макіяжу. Цей компонент додають також в креми і лосьйони з легкою текстурою, масла для ванн (ізононіл ізононаноат в першу чергу застосовують для розробки прозорих силіконових і масляних сумішей, а також емульсійних засобів). Дещо рідше застосовується в складах декоративної косметики (наприклад, ізононіл ізононаноат додають в туш для вій). Згідно з Регламентом Європейського Союзу, максимально допустима концентрація цього компонента в готової косметичної продукції становить 5%.

Джерела ізононіл ізононаноат

Ізононіл ізононаноат - компонент синтетичного походження (за винятком того, що він виникає природним чином в какао-маслі і олії лаванди), який отримують з ізононіловой кислоти і ізононілового спирту в якості основної сировини. По суті, цей компонент є ізононіловим (складним) ефіром ізононановой кислоти. Синтезований за допомогою реакції етерифікації і чи кислим сульфатом натрію (як каталізатор) ефір переганяють при зниженому тиску і збирають дистилят органічного шару. Потім отриману сировину нейтралізують, щоб видалити залишкові кислоти, а потім додатково обробляють, щоб видалити колір і домішки, а також дезодорують, усуваючи надлишки запаху і спирту - і на виході виходить прозора рідина практично без кольору і запаху.

Ізононіл ізононаноат в косметиці
Versace Versense Туалетна вода

Заявіть про себе!

Ізононіл ізононаноат в косметиці
Наші Новомосковсктелі:> 42 000 з України,> 17 000 з Києва наші користувачі - Ваші клієнти.