Енциклопедія косметичних інгредієнтів

Опис речовин розташоване нижче змісту.

  1. Acrilates / C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer
  2. Acrylates copolymer (Поліакрилати)
  3. Aetznatron
  4. Albumin (альбумін)
  5. Alkyl benzoate
  6. Allantoin (Glyoxyl-diureide, Comfrey root extract)
  7. Alcohol Butyl (бутиловий спирт)
  8. Alcohol Denat
  9. Aloe Vera / Aloe Barbadensis gallerta (Алое Віра)
  10. Alpha Hydrax Acids (Альфа-гідроксидні кислоти)
  11. Aluminum (Алюміній)
  12. Aluminium chloride
  13. Aluminium chlorohydrate Al (OH) 2 Cl
  14. Aluminium Lactat (Лактат Алюмінію)
  15. Aluminium Starch Octenyl Succinate
  16. Aluminium Zirconium Tetrachlorohydrex GLY
  17. Aminomethylpropanol (амінометілпропанол)
  18. Aminopropyl Dimethicone
  19. Amprolene - см. Ethene oxide (етиленоксиду).
  20. Aniba Roseodora Oil (Масло Рожевого Дерева)
  21. Anprolene - см. Ethene oxide (етиленоксиду).
  22. Anproline - см. Ethene oxide (етиленоксиду).
  23. Arosol - см. Phenoxyethanol.
  24. Ascarite - см. Sodium Hydroxide (гидросульфат натрію).

Acrilates / C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer - синтетичний компонент. Пленкообразователей.

Acrylates copolymer (Поліакрилати)

- синтетичний компонент. Aнтістатік, що зв'язує агент, плівкоутворювачів.

Найбільш широко використовуються синтетичні полімери анионного типу. Добре розчиняються у воді. Хороші загусники і гелеутворювачі. Стабілізатори. Стійкі до дії кисню і хімічних реагентів.

Стабілізатор використовується в основному в продуктах для додання обсягу волоссю, захисту від вологи. Поліакрилати мають безліч функцій. Може застосовуватися:

  1. в якості пленкообразующего агента;
  2. як фіксатор для волосся;
  3. антистатик.

Також використовується як водонепроникний агент в косметиці.

Одне з найбільш виражених його дій - протизапальну.

Широко використовується в косметичній промисловості в таких продуктах, як фарби для волосся, туш для вій, лак для нігтів, губна помада, лак для волосся, гель для тіла, крем від сонця, боротьба зі зморшками.

Aetznatron - см. Sodium Hydroxide (гидросульфат натрію).

Регулює виділення шкірного сала, сприяючи зволоженню шкіри. Регулювання шкірного сала, зволоження шкіри, солюбілізатор для ефірних масел, диспергатор для порошків, розчинник для смол, емолент, що не камедогенен, стійкий до окислення, знижує відчуття жирності крему.

Є натуральним зволожувачем нашої шкіри, а також сполучною речовиною для підтримки цілісності епідермісу, запобігання втрати вологи, є шкірне сало.

Allantoin (Glyoxyl-diureide, Comfrey root extract) - синтетичний компонент, отриманий з сечовини або з трави comfrey шляхом окислення сечової кислоти. Цей продукт окислення сечової кислоти знайдений в алантоінових і амниотических рідинах, сечі зародка і деяких рослинах.

Має властивість пом'якшення шкіри (кератолітичний ефект) і клітинної регенерацією, шляхом осадження білків на шкіру. Також використовується, як абразивний і терпкий агент в кінцевому продукті, включаючи косметичні лосьйони, креми, шампуні, губні помади і різні аерозолі, а також, як засіб по догляду за порожниною рота, очні і вушні краплі.

Alcohol Butyl (Бутанол або бутиловий спирт) C4H9OH - алифатический насичений спирт, безбарвна рідина з запахом сивушного масла. Розчинник для восків, жирів, смол. Служить сировиною для отримання запашних речовин (бутилацетата, бутілсаліцілата і ін.), А також ефірів жирних кислот, застосовуваних в косметичному виробництві. У шампунях використовується як компонент, що підвищує міцність розчинів; як розчинник - в манікюрних лаках.

Як і багато інших спирти, бутиловий спирт є шкідливою речовиною. Але він показав низький рівень токсичності при випробуваннях на лабораторних тваринах, тому відноситься до досить безпечним речовин і використовується в косметиці.

Alcohol Denat - етиловий спирт денатурований. Використовується в косметиці як обезжирюючих агент, і як антимікробний засіб.

Спирт - хороший розчинник багатьох органічних речовин. Широко використовується в парфумерії для створення композицій запашних речовин і в декоративній косметиці (в формулах водостійкою туші для вій).

У косметичних засобах для догляду за комбінованою, жирною і проблемною шкірою і дезодоранту для тіла відіграє роль охолоджуючої і антибактеріальної добавки.

Зменшує кількість піни, що утворюється, або повністю запобігає її появі. Є активним інгредієнтом в протимікробних препаратах. Додають для стягування пор або як кровоспинні. Використовується для розчинення і змішування інгредієнтів між собою. Збільшує плинність косметики без істотного зниження концентрації активних компонентів.

Aloe Vera / Aloe Barbadensis gallerta (Алое Віра)

До складу соку входить маловивчене смолиста речовина, також володіє фармакологічними властивостями. Надає загоює, бактерицидну, тонізуючу дію. Його особливо рекомендують використовувати в препаратах для чутливої ​​шкіри, проти вугрової висипки, жирної себореї і лупи, від випадіння волосся. Гель алое - безбарвне, злегка каламутне желе, що містить амінокислоти, стерини, ферменти, жирні кислоти, цукор, лактат магнію. У косметичних препаратах велике значення мають дозування і спосіб введення. У аніонні емульсійні системи гель додають в кінці процесу в кількості не більше 30%, а в іоногенні системи вводять у вигляді композиції з водою і гліцерином. Має зволожуючу, фотозахисним властивостями.

Alpha Hydrax Acids (Альфа-гідроксидні кислоти) - молочна та інші кислоти - це відкриття в області косметики по догляду за шкірою. AHA, s діє, як засіб відлущування старих клітин з поверхні шкіри і на ній залишаються тільки свіжі молоді клітини. Шкіра виглядає молодий і не такий зморшкуватою.

Однак, вчені вважають, що, видаляючи зовнішній шар мертвих клітин, ми також прибираємо перший і найбільш важливий шар шкіри, внаслідок чого, шкідливі фактори навколишнього середовища проникають в неї швидше і глибше. В результаті, шкіра старіє завчасно.

Aluminum (Алюміній) - підвищує ризик захворювання на рак горла і порожнини рота.

Aluminium chloride (Хлорид алюмінію) - хлористий алюміній - сіль алюмінію і соляної кислоти. Хімічна формула - AlCl3.

Зовнішній вигляд:
Хлорид алюмінію являє собою безбарвні кристали, які, внаслідок гідролізу, димлять на вологому повітрі, виділяючи HCl. В іншому варіанті це жовтувата без запаху, рідина.

Хлорид алюмінію використовується як каталізатор при пререработке нафти і в органічних синтезах.

У косметиці хлорид алюмінію використовується як діюча речовина в складі антиперспірантів. Гексагідрат хлориду алюмінію і його розчини використовуються при очищенні стічних вод, обробки деревини.

Вплив на організм:
Хлорид алюмінію (алюміній хлористий) подразнює слизові оболонки, як органів дихання, так і шлунково-кишкового тракту, він викликає кровоточивість ясен, від впливу хімікату можливе виникнення лейкемії.

Складові частини хлориду не безневинні для нашого організму і можуть викликати досить важкі захворювання. В очищенні води А L З L 3 добре виконує функцію видалення домішок, але домішки йдуть (коагулируются), а алюміній залишається. Група вчених довела шкоду, яка може бути завдана в результаті постійного потрапляння всередину. У людей знижується імунітет, а діти особливо схильні до алергії буквально на все.

Aluminium chlorohydrate Al (OH) 2 Cl

Алюмінію хлоргідрат. Сіль алюмінію - ефективний антиперспірант: зменшує інтенсивність процесу потовиділення. Завдяки антибактеріальній дії, запобігає появі неприємного запаху поту. Широко використовується в дезодоруючих кремах, дезодорантах-антиперспіранти та інших косметичних засобах.

Aluminium Lactat (Лактат Алюмінію)

В'яжучий засіб, регенірірующее клітини шкіри.

Aluminium Starch Octenyl Succinate

E1452 - харчова добавка, стабілізатор, глазірователі: крохмалю і алюмінієвої солі октенілянтарной кислоти ефір.

Aluminium Zirconium Tetrachlorohydrex GLY

Алюмінію, цирконію tetrachlorohydrex гли - це хімічні сполуки, які використовуються в якості антиперспірант в багатьох дезодорант продукції. З'єднання обраний для його здатності, щоб закрити пори шкіри і запобігання поту виробництва. Своєю безводної формі дає додана можливість поглинання вологи.

Амінопропіл диметикон - синтетичний силіконовий полімер.

Застосовується, як піногасник, пом'якшувач, зволожувач.

Amprolene - см. Ethene oxide (етиленоксиду).

Aniba Roseodora Oil (Масло Рожевого Дерева)

Застосовують при дерматитах, дерматозах, нейродермітах, сухий екземі, алергічних реакціях. Заліковує рани і опіки, в тому числі сонячні.

Anprolene - см. Ethene oxide (етиленоксиду).

Anproline - см. Ethene oxide (етиленоксиду).

Aroma - в косметиці зазвичай використовується суміш запахів, в основному, синтетичного походження. Позначений знаком "Небезпечно".

Arosol - см. Phenoxyethanol.

Ascarite - см. Sodium Hydroxide (гидросульфат натрію).

Aqua - Вода - один з постійних компонентів в рецептурах більшості парфумерних та косметичних виробів - лосьйонів, одеколонів, шампунів, ополіскувачів, емульсій різних типів, зубних паст, еліксирів і т. Д. Забезпечує їм необхідну прозорість, в'язкість, концентрацію, колір. До якості води пред'являються особливі вимоги щодо бактеріальної чистоти, хімічного складу, органолептичних властивостей. Для очищення води використовуються різні методи - фільтрація, дистиляція, демінералізація, ионообменное водоумягченіе і ін. У виробництві готових виробів рекомендується застосовувати демінералізовану, дистильовану, деіонізовану воду, очищену спеціальними методами фільтрації і мікрофільтрації від мінеральних солей, хлору, бактеріальних забруднень.