Disodium edta (динатрій ЕДТА) в косметиці

Disodium EDTA (динатрію ЕДТА) - двонатрієва сіль етилендіамінтетраоцтової кислоти - хелатирующими добавка, пов'язує іони металів в розчинні сполуки, використовується як консервант і стабілізатор. Добре розчинний у воді і лугах, дуже мало розчинний в спирті. Використовується в якості стабілізатора, регулятора в'язкості і консервантів в косметиці.

Динатрій ЕДТА поліпшує піноутворення та очищаючі властивості косметичних виробів. Пов'язує іони важких металів, що містяться у водопровідній воді, тим самим перешкоджаючи відкладенню металів на шкірі та волоссі. Особливо корисний при виготовленні змиваються засобів, які вимагають контакту шкіри з водою. Дезактівіруя іони металів, перешкоджає псуванню, зберігає прозорість продуктів і захищає їх від прогоркания. У косметичних емульсіях (крем, лосьйон) працює синергічно з консервантами, покращуючи їх ефективність. ЕДТА використовується в основному у вигляді солей, в косметиці знаходять застосування двонатрієва сіль і тетранатріевая сіль ЕДТА. Вибір виду солі визначається рівнем рН вироби. Двонатрієва сіль ЕДТА використовується в середовищі від нейтральної до помірно кислому, яка відповідає більшості кремів, лосьйонів, рідкого мила і нейтральним шампунів.

Застосування в косметиці

Disodium EDTA (динатрію ЕДТА) утворює міцні комплекси з катіонами важких металів, видаляючи їх з "водного середовища". Застосовується в косметиці при виробництві засобів по догляду за волоссям та шкірою для пом'якшення водної фази, зв'язування іонів двовалентних металів, в першу чергу, кальцію і магнію, тим самим збільшуючи піноутворення. Підсилює дію консервантів, збільшуючи термін зберігання продуктів. З нами в якості харчової добавки Е385.

Disodium EDTA (динатрію ЕДТА) - не робить шкоди для здоров'я людини.