Чому морських слонів так назвали, Новомосковскть онлайн, без реєстрації

Чому морських слонів так назвали?

Морський слон є різновидом тюленів і відноситься до сімейства ластоногих. Ластоногие - це особливий і дуже цікавий загін тварин, які, як і земноводні, можуть жити у воді і на суші. Вчені вважають, що предки нинішніх ластоногих тварин колись жили тільки на суші, але потім через невідомі причини перебралися в море і поступово пристосувалися до життя у воді.

Згодом вони і зовні дуже змінилися. Їх тіла придбали обтічну форму, зручну для плавання, у них з'явилися перетинчасті задні кінцівки і плавники. Вуха поступово зменшилися в розмірах або зовсім зникли, щоб не заважати при плаванні. Тюлені обзавелися і товстої жировим прошарком, розташованої під шкірою. Вона при необхідності зігріває тварин, додає їм плавучості і служить резервом для їжі. Вони харчуються восьминогами і рибою. Якщо риби немає на поверхні води, тюлені спокійно добувають її на глибині. Вони відмінні нирці і в пошуках їжі можуть пірнати на глибину від 60 до 90 метрів. І в темній морській глибині вони непогано орієнтуються, так як добре бачать своїми опуклими великими очима.

І тим не менше ластоногие не можуть жити в морі постійно. Вони багато часу проводять на суші, люблять полежати і погрітися на сонечку, поспати на березі або на крижині.

Тюлені, в тому числі і морські слони, своїх дитинчат народжують теж на суші. Новонароджені малюки покриті білим пухнастим хутром. За це їх називають дитинчат тюленів. Хоча бельки і народжуються цілком самостійними, з хорошим зором, слухом і нюхом, перший час вони живуть на суші або на крижинах, поки пухнастий хутро не зміниться жорсткими гладкими волосками. У більшості випадків матерям доводиться вчити своїх дитинчат плавати. Уміння плавати не є у тюленів вродженим інстинктом, і це зайвий раз доводить, що предки цих тварин колись жили на суші.

Морські слони виділяються серед всіх тюленів своїми величезними розмірами і вагою. Особливо великі самці. Дорослі самці можуть мати майже 6 метрів в довжину і більше 3 тонн ваги. Самки зазвичай трохи менше, не більше 2-3 метрів в довжину.

У порівнянні з іншими ластоногих і тюленями, у морських слонів і дитинчата народжуються дуже великими. Сім'я морських слонів зазвичай народжує одного дитинчати вагою від 40 до 45 кілограмів.

Морських слонів можна відрізнити від інших тюленів не тільки за розмірами. У них є довгий висячий ніс, що нагадує хобот, тому їх так і назвали. У разі небезпеки самець піднімає вгору свій «хобот», і над морем розноситься його Коломия рев.

Існує два різновиди слонових тюленів - південні, що мешкають в Антарктиці, і північні, які живуть біля узбережжя Каліфорнії, на Гваделупі та на дрібних островах Атлантики.

Все тюлені живуть величезними стадами, і в місцях лежбищ зазвичай збирається від 8 до 10 тисяч тварин.