Bronopol - бронопол (формальдегід) - b - косметика - інгредієнти - шкода косметики

Bronopol - Бронопол (формальдегід)

*
Всі ці речовини - консерванти, похідні формальдегіду. Назви так ретельно маскуються тому, що формальдегід є найбільш канцерогенним, нейротоксичним, алергенність і викликає роздратування з усіх консервантів. Може бути причиною дерматиту. Вже багато косметичних компаній не використовують цей консервант, оскільки формальдегід здатний сильно дратувати очі і шкіру. Не поспішайте його використовувати. В формалін ми ще все встигнемо потрапити.

Проте, випускати косметичні креми, які є прекрасним живильним середовищем для мікроорга-низмов, без консервантів було б, мабуть, ще більшим злочином. В даний час багато компаній розробляють комплекси консервантів, що складаються з 45 складових, де кожен окремий компонент представлений в кількості значно нижче токсичної дози. Тому слід уникати косметики, до складу якої входять тільки 1-2 консерванту.
*

**
Bronopol виробляє нітрозаміни, які є канцерогенними. Найбільш дорога косметична лінія Шанель використовує цей інгредієнт. Навіть магазини, що спеціалізуються на натуральній косметиці, продають продукцію, що містить bronopol, хоча існує безліч інших натуральних замінників. Дуже небезпечний.
**

***
Незважаючи на окремі повідомлення про дратівливим і сенсибілізуючої дії при місцевому застосуванні, вважається що бронопол не є подразником і сенсибилизатором при концентраціях до 0,1% w / v, а при концентрації 0,02% w / v використовується в гіпоалергенної косметиці. Сам по собі бронопол не є канцерогеном, але при взаємодії з деякими амінами бронопол може утворювати нітрозаміни, а при розкладанні виділяти формальдегід.

Для зменшення освіти нітрозамінів доцільно зменшення концентрації бронопол до 0,01% w / v і введення в рецептуру антиоксидантів, таких як альфа-токоферол або ионол.

w / v - концентрація, виражена відношенням маси компонента (англ. weight) до загального обсягу розчину (англ. volume).
***

****
Застосування: Консервант, з вираженою бактерицидною і фунгіцидною дією. Зазвичай використовується в кремах і дезодорантах, що містять білкові препарати входить до складу гігієнічних, косметичних та миючих засобів. Причому його додають навіть у косметику для дітей.

Токсична дія речовини: Здатний виділяти формальдегід, який може вступати в реакцію з іншими компонентами засобу, що містять азот, з утворенням канцерогенних і найсильніших мутагенів - нітрозамінів. Використання такого роду косметичних засобів жінці в дітородному віці слід уникати, інакше "болячка" може проявитися в наступних поколіннях.

Назви бронопол так ретельно маскуються тому, що формальдегід є найбільш канцерогенним, нейротоксичним, алергенність і викликає роздратування з усіх консервантів. Може бути причиною дерматиту.

Бронопол має здатність легко долати захисний шкірний бар'єр, тобто проникати в живі шари шкіри. Потрапляючи в область функціонування клітинних систем, наприклад в нижній (базальний) шар клітин епідермісу, консервант легко знищує клітини і позбавляє їх здатності до поділу. Результатом такого впливу є порушення процесу формування епідермісу (верхнього шару) і, як правило, передчасне старіння і в'янення шкіри.
****