Тварина очеретяний кіт доповідь, фото, все про дику кішку - тваринний світ

Влітку хутро маленький і світлий, взимку густий і кошлатий. Від такої зимової шуби, він здається величезним. Але ховається за такий милої кицькою - страшний хижак. Морози, до речі, тварина переносить погано, не любить і рясні снігопади.

Веде одиночний спосіб життя. Відмінно вміє плавати, по деревах лазить зрідка. Основна їжа - миші, качки. Може з'їсти рибу, ящірок, змій і навіть черепаху. Полює вночі, але якщо голодно і холодно, може вийти на промисел і вдень. Жертву чатує в засідці або у нори. Він може сидіти годинами, зате буде, ситий і задоволений. Може нападати на свійську птицю. Але це відбувається вкрай рідко.
Вагітність у самки триває 65 днів. З'являються кошенята в комфортному гнізді, відмінно захованому дбайливою матір'ю. Зазвичай дітей буває від 2 до 5. Очки дитинчата відкривають через два тижні, і вже в 1,5 місяця вони виходять з притулку пограти разом. У цьому ж віці пробують тверду їжу. Півроку мати вчить своїх дітей полювати, захищатися і адаптуватися до життя в цьому світі.
Вирубка лісів, полювання, сильні снігопади негативно позначаються на популяції цього виду. Очеретяний кіт внесений до Червоної Книжку.
Інша назва очеретяного кота - болотна рись або Хаус.
Павук-хрестовик мешкає по всій Європі, його можна зустріти в лісі, полях і садах, в чагарниках по берегах водойм. Віддає перевагу вологі сирі місця, де найбільше комарів, мух та інших дрібних комах. Тіло його складається з 2-ух частин: головогруди і черевце.

Ці волохаті павуки досить гарні. Забарвлення тарантула темний або коричневий, рідше зустрічаються буро-іржаві павуки. Самки більші за самців. Вага близько 90 грамів. Вони хижаки і ведуть одиночний спосіб життя. Харчуються комахами і дрібними тваринами.

П'явки представники кільчастих черв'яків. Це найменша група, налічує всього близько 500 видів. Живуть вони в прісних водах річок, озер, ставків. Їх можна відшукати в канавах. Але є і сухопутні п'явки, що живуть в тропіках і субтропіках. У неї мускулисте округле тіло, від 2 мм до 43 см,