Що таке сечовина, косметика грін мама

Що таке сечовина?
Що таке сечовина і чому вона небажана в косметиці? Чула різні версії, від її виняткову корисність до заборони її в косметології, не знаю чому вірити тому як я знайшла її в складі деяких засобів якими я користуюся. Задумалася. І на додаток, які компоненти вважаються найбільш небажаними в складі, що б знати на що орієнтуватися на всякий слуйчай. Дякуємо

Re: Що таке сечовина?

Beliala, добрий вечір.

Сподіваюся, Ви знайдете всі відповіді на своє питання.

З повагою,
Маша Легранд

Що таке сечовина?
Цю тему я звичайно ж Новомосковскла (по можливості я намагаюся прочитувати форум бо можу знайти для себе корисну і потрібну інформацію), але. там немає чіткого визначення даної речовини, а мене цікавить саме це, а так само чого ще потрібно побоюватися в першу чергу при виборі засобів. В інтернеті дуже багато такої інформації, і перш ніж питати я багато почитала, але не знайшла однозначного визначення "шкідливості" тих чи інших компонентів, тому хотілося б почути це від людей в чесності яких не сумніваєшся, тобто від вас

Re: Що таке сечовина?
Кстате так, дуже цікава тема, мені теж дуже хотілося б дізнатися чому сечовина так шкідлива і які ще компоненти шкідливі для шкіри

Що таке сечовина?

Ось деяка інформація про мочевине. чесно кажучи я в сум'ятті. адже якщо вірити даним матеріалом, сечовина корисна і навіть необхідна.

"Сечовина, вона ж карбамід, вона ж urea (лат.), - основний активний компонент урини і поту. Без неї шкіра засохла б, як те саме яблуко, якому не пощастило. Ми потіємо, частина поту випаровується, а сечовина залишається на поверхні шкіри, абсорбуючи вологу з повітря і зберігаючи її в роговому шарі.
Якщо шкірі не вистачає власної сечовини, вона починає дратуватися, лущиться і тріскається.
У таких випадках закликають на допомогу сечовину, що міститься в косметичних препаратах. Маленький молекулярна вага сечовини дозволяє їй легко проникати не тільки в роговий шар, але і в більш глибокі шари епідермісу. При цьому вона не тільки утримує вологу, але і служить провідником інших активних речовин, що включаються в препарати.
Поряд з тим, що клітини епідермісу виробляють мікроскопічні речовини - полісахариди, сечовина допомагає клітинам епідермісу абсорбувати водяну пару з повітря і проникати в кератин, в результаті чого шкіра набуває рожевого відтінку. Вперше сечовину синтезували в 1828 році, і з тих пір вона сумлінно працює на косметологію і медицину. Її цінують за відсутність неприємних побічних ефектів, нічого не відомо і про алергічні реакції на неї.
Дослідження, пов'язані з сечовиною.
1. У Париж е фармакологи перевіряли абсорбуючу здатність активних речовин в поїздках у відкритому автомобілі. З'ясувалося, що через 2-4 години після такої поїздки сечовина зберігає свої абсорбуючі властивості і ефективність.
2. В університеті Сент-Луїс (США) досліджували вплив сечовини на запобігання і уповільнення інфікування шкіри. Виявилося, що сечовина затримує поширення грибка і служить антисептиком.
3. В університеті Цинциннаті (штат Огайо, США) проводилося дослідження щодо безпеки застосування сечовини на шкірі. Було доведено, що при її нанесенні на шкіру, при диханні або ковтанні немає ніяких отруйних проявів або шкідливих віз дій.
4. У Південній Африці досліджувалася здатність сечовини проникати в шкіру. В результаті досліджень з'ясувалося, що вона добре і ефективно проникає як в епідерміс, так і в колагенові волокна дерми, що прискорює фібропластіческіе процеси.
5. В університеті Пенсільванія у Філадельфії професор А. М. Клигман довів гігроскопічність сечовини і можливість зволоження її шкіри за рахунок поглинання вологи з повітря. За здатністю не втягуватися при зовнішньому застосуванні в обмін речовин і нетоксичність їй немає рівних.

Re: Що таке сечовина?

Докладний відповідь на Ваше питання підготує і розмістить наш косметолог Ольга Денисова.

З повагою,
Христина Лі