Розбирання і ремонт пилососа thomas twin t2 788541
Отже приступаємо. Відкручуємо два шурупа і знімаємо верхню кришку, що б не заважала

Далі перевертаємо пилосос і викручуємо 6 шурупів на нижній кришці. Два з них знаходяться під кришкою фільтра повітрозабірника.

Перевертаємо і располовініваем корпус, фіксаторів і засувок там немає, треба просто потрясти і вийде це

Відкручуємо 4 великих шурупа і один маленький на кришці закриває двигун. Провід витягуємо з кріплень і зрушуємо кришку по дротах

Двигун просто виймається з корпусу.

Далі прямуємо найденої на просторах инета інструкції
1. Вилучити двигун з чорного кожуха - роздільник потоків, відкрутивши 4 шурупа і знявши клеми харчування з двигуна (записати, де вони були). Клеми стягуються при лёкгом погойдуванні.
2. Перевернути двигун вгору "дном" (оцинкованої частиною вниз).
3. Обережно стягнути (як би контуя) чорний пластмасовий кожух-трубу, відтягуючи, по одній, засувки. Знімати треба акуратно, я зламав ніготь наприклад. Трохи перестарався.

4. Зняти клеми з щіток, відгинаючи викруткою фіксатори на клемах.
5. Вийняти щітки, пригнувши бронзові фіксатори до корпусу щітки. У мене щітки просто були притиснуті пружинками. Я їх віджав пальцем і просто витягнув щітки з верхньої кришки.

6. Одягти торцевої ключ на гайку, з боку турбіни, відгвинтити крильчатку вентилятора рукою, накинувши на неї ганчірку, якщо немає спеціального ключа. Різьба ліва, т. Е. Відкручувати за годинниковою стрілкою. Під крильчаткою алюмінієва шайба, щоб не загубити. У мене шайби не було, тому втратити не вдалося. Крильчатка знялася без проблем
7. Зняти білий пластмасовий тримач підшипника (хоча, щіток теж), вивернувши 2 шурупа в поглибленнях. На підшипнику є шайба-пружина, запам'ятайте її положення. Кришка була не на шурупах а на гайка, хоч і не принципово. Положення шайби пружини лекго визначається по заглибинах в гумовій кришці підшипника. На мій погляд шайбу назад краще встановити з опорою на невироблені місця.

8. Зняти статор.
9. Відгвинтити алюмінієву гайку з боку турбіни (різьблення права). Спробуйте зробити це затиснувши ротор в руці. У моєму випадку, довелося затиснути ротор в лещатах, т. К. Різьблення заіржавіла. Задобрювання різьблення протягом 2-х днів сумішшю масла з гасом не допомогло.
10. Поставити виріб в початкове положення. Під ротором, над підшипником є фіксатор, витягаємо його поступово, просуваючи потроху вгору кожна пелюстка, по колу, поки шайба-фіксатор вийде повністю. Зняти ротор. Запам'ятати розташування деталей у вузлі підшипника.
11. Розібрати турбіну, якщо потрібно. - Відігнути фіксатори по колу. Далі будуть потрібні 4 руки. Двома руками тримати турбіну на вазі за пластмасову деталь, їй же до верху, поступово, по колу збивати оцинковану чашку алюмінієвим штирем, злегка б'ючи по ньому молотком.
Що цікаво верхній підшипник в мене оказалзя 607-z, хоча все джерела пишуть що 608-z.