Натуральність і хімізація косметики
Обов'язково повинні бути перераховані речовини, що входять до складу косметичного засобу.
За правилами, вони розташовуються в порядку зменшення концентрації (тобто на першому місці стоїть компонент, що міститься в найбільшій кількості).
УВАГА. якщо на етикетки продукту, що ви придбали немає вищеназваної інформації, його застосування може становити загрозу здоров'ю!
Ми ж з вами поговоримо нема про фальсифікованої косметиці, а більш-менш натуральних або хімічних, але зроблених на виробництві засобах.
Усім нам. безумовно, вселили що найкорисніше все натуральне.
сперечатися не потрібно, але потрібно знати, що знак Natural ( «Природна») не вбереже нас від найчастішою проблеми застосування косметики АЛЛЕРГИИ. тому як реакція на "натуральності" - трави, ягоди, горіхи і т.д. зустрічається НЕ рідше, ніж на хімію.
отже що ми можемо зустріти на анотації до імпортної косметиці
Natural ( «Природна») - означає, що інгредієнти отримані безпосередньо з рослин або сировини тваринного походження, як альтернатива інгредієнтів, отриманим синтетичним шляхом. Науково обґрунтованих доказів того, що продукти, що містять натуральні інгредієнти, краще для шкіри, ніж продукти, що містять синтетичні інгредієнти, немає.
Hypoallergenic ( «Гіпоалергенна») - мається на увазі, що продукт з такою позначкою має меншу ймовірність викликати алергічну реакцію. Не обов'язково, що у вашому випадку це буде саме так. Те ж саме відноситься до термінів «dermatologist tested», «sensitivity tested» або «nonirritating» ( «перевірено дерматологом», «перевірено на чутливість», «перевірено на алергію», «не дратівлива»).
Аlcohol Free ( «Без спирту») - традиційно означає, що продукти, помічені таким «заявою», не містять етилового спирту. Проте, вони можуть містити інші спирти, наприклад жирні.
Noncomedogenic ( «He комедогенних») - має на увазі, що продукт не містить інгредієнтів, що сприяють утворенню акне.
Cruelty Free (або «Not tested on animals». «Без жорстокості») - продукт не тестувався на тваринах. Переважна більшість інгредієнтів, які використовуються в косметиці, свого часу проходили таке тестування. Таким чином, заява, що звучить як «no new animal testing» (без нових тестів), було б більш коректним. (До речі не факт, що тестування не на тварин, а на вас, вам сподобається)
Shelf Life, Expiration Date ( «Термін придатності») - час, протягом якого, за умови дотримання умов зберігання і правил користування, якість продукту гарантується. При недотриманні умов зберігання і правил користування продукт може зіпсуватися раніше зазначеного терміну.
Alpha Hydroxy Acid (Альфа гідроксидні кислоти). Це молочна кислота та інші кислоти. Це відкриття всіх часів в області косметики по догляду за шкірою. АНА's діє як відлущувальну речовина старих клітин з поверхні шкіри, однак, слід знати, що видаляючи зовнішній шар мертвих клітин, ми також прибираємо перший і найбільш важливий захисний шар шкіри. В цьому випадку шкідливі фактори навколишнього середовища, проникають в неї швидше і глибше. В результаті, шкіра старіє завчасно.
Aluminum (Алюміній). Провокує нервові розлади, порушення мозкової діяльності, хвороба Альцгеймера.
Animal Fat, Tallow (Тваринний жир). Обволікає волосся, сприяючи їх забруднення.
Bentonite (Бентоніт). Це природний мінерал, який включають в маски для обличчя. Він відрізняється від звичайної глини тим, що при змішуванні з рідиною утворює гель.
Використовується в препаратах і масках, утворюючи газонепроникні плівки.
Душить шкіру, припиняючи доступ кисню. (Використовувати строго короткостроково)
Більшість бентонитов висушують шкіру.
Collagen (Колаген). Колаген - це протеїн - основна частина структурної мережі нашої шкіри. Вважається, що з віком він починає руйнуватися, а шкіра стає тонкою і в'ялою. Використання колагену потенційно шкідливо, тому що великий розмір молекул колагену (молекулярна вага 30000 од.) Перешкоджає його проникненню в шкіру. Замість того, щоб приносити користь, він осідає на поверхні шкіри, закупорюючи пори і перешкоджає випаровуванню води точно так же, як технічне масло. Колаген, застосовуваний в косметиці, отримують, зіскрібаючи з шкур великої рогатої худоби або з нижньої частини лап птахів. Навіть якщо він проникає в шкіру, його молекулярний склад і біохімія відрізняються від людського, і він не може використовуватися шкірою.
Примітка: колагенові ін'єкції застосовуються в пластичної хірургії для закачування під шкіру і згладжування зморшок за рахунок створення припухлості. Але організм сприймає такий колаген як чужорідне тіло і виводить його протягом року. Тому кожні 6-12 місяців потрібні додаткові ін'єкції, щоб підтримувати зовнішній вигляд.
Diethanolamine (DEA). Це напівсинтетичний хімікат, який використовується для утворення піни і згущення різних косметичних препаратів. Крім того, застосовується в миючих засобах для миття посуду через здатність видаляти жири. Може висушувати волосся і шкіру, викликає свербіж, а також алергічні реакції
НО.Ісследованія показали, що при вологості повітря нижче 65% гліцерин висмоктує воду зі шкіри на всю глибину і утримує її на поверхні, замість того, щоб брати вологу з повітря. Таким чином, він робить суху шкіру ще суші.
Hualuronic Acid (Гіалуронова кислота). Це "останній писк" в косметичній промисловості. Гіалуронова кислота рослинного і тваринного походження ідентична людської і може бути впорснути лікарем або застосована зовнішньо в низкомолекулярной формі.
Kaolin (Каолін). Це природна глина тонкої структури (отримала свою назву на ім'я родовища каолінів в Китаї), що має висушує.
Lanolin (Ланолін). Ланолін - натуральний екстракт з овечої вовни, який використовується як зволожувач. Часто є причиною алергії, але дуже рідко використовується в чистому вигляді.
Lauramide DEA (Лорамід ДЕЙ). Це напівсинтетичний хімікат, який використовується для утворення піни і згущення різних косметичних препаратів. Крім того, застосовується в миючих засобах для миття посуду через здатність видаляти жири. Може висушувати волосся і шкіру, викликає свербіж, а також алергічні реакції.
Liposomes (Липосоми). Вважаються радикальним засобом для боротьби проти старіння. Ліпосоми - одна з останніх знахідок на арені боротьби зі старістю ..
Mineral Oil (Мінеральне або технічне масло). Цей інгредієнт отримують з нафти. Це суміш рідких вуглеводнів, відокремлених від бензину. Застосовують в промисловості для змащення і як розчинювальну рідина. При використанні в косметиці в якості зволожувача, технічне масло утворює водовідштовхувальну плівку і замикає вологу в шкірі. Вважається, що затримуючи вологу в шкірі, Ви можете зробити її м'якше, глаже і будете молодо виглядати. Правда ж полягає в тому, що плівка з технічного масла затримує не тільки воду, але і токсини, вуглекислий газ, відходи і продукти життєдіяльності, які виводяться через шкіру. Крім того, вона перешкоджає проникненню кисню.
Petrolatum (Петролатум). Жир, продукт нафтохімії - вазелін - має ті ж самі шкідливі властивості, що і технічне масло. Утримуючи рідина, він перешкоджає виділенню токсинів і відходів, і порушує проникнення кисню.
Propylene Glycol (Гліколь). Пропілен гліколь - похідний нафтопродукт, солодка їдка рідина. У косметиці широко застосовується в кремах, увлажнителях, тому що притягує і зв'язує воду. Він дешевше, ніж гліцерин, але викликає більше алергічних реакцій та подразнень. Викликає утворення вугрів. Вважається, що він надає шкірі молодий вид
Seaweed (Агар-Агар). Ця рослина має желатинові властивості. Живить і зволожує шкіру. Широко розповсюдження страненіе інгредієнт для рідких прозорих масок, які сприймаються як одне ціле. Ці маски дозволяють шкірі накопичити запас води.
І. нарешті, інгредієнти, заборонені у виробництві косметики в США і Європі.
- Biothionol - Біотіонол;
- Chloroform - Хлороформ;
- Halogenated salicylanilides - Галогеновані саліціланіліди;
- Hexachlorophene - Гексахлорофен;
- Mercury compounds - Ртутні з'єднання (за винятком використання їх при дотриманні певних умов в косметиці для очей);
- Methylene chloride - Метилен хлорид;
- Vinyl chloride, zirconium salts - Вініл хлорид і солі цирконію в аерозолях.