Цікаві факти про панд і фото панд в одному пості
Панди по своїй овечих на просторах інтернету не поступаються котиків, єнотам і іншим мімішним тваринам. У цьому чорно-білому звірку зосереджено море чарівності, ніжності і властивою більшості людей ліні. Можливо, саме тому панди так подобаються нам.
Цікаве про панд: факти і фото
Панда - одна з рідкісних тварин на Землі. На жаль, відноситься до вимираючих видів. Вчені довго не могли розібратися - ведмідь це або єнот. Однак генетичними тестами і методами молекулярної систематики було доведено, що панда - представник ведмежих.
У дикій природі залишилося всього лише близько 1 тисячі 600 цих тварин. Полювання на них заборонена з 1962 року, а вбивство панди в Китаї може бути покарано смертю. Там ця тварина оголошено національним скарбом.

Гігантську панду також називають бамбуковим ведмедем. Раціон панди на 98% складається саме з бамбука. Кожен день панда більше 12 годин зайнята їжею і з'їдає приблизно 12-15% від своєї ваги.

Панди не впадають в сплячку, так як їх бамбукова дієта не дозволить їм накопичити достатньо жирових запасів для зими.

Рідко можна побачити більше однієї панди в дикій природі. У колективі вони зазвичай знаходяться тільки в зоопарках.

Геноми людини і панди збігаються на 68%, а панди і собаки на 80%.

Дорослі панди досягають в довжину 1,5 метра від носа до кінчика хвоста і важать до 150 кілограмів.

Більше половини новонароджених панд вмирають від хвороб.

Панда стала відома на Заході тільки в середині XIX століття. Через свого скритного способу життя вона належить до числа найбільш слабо вивчених великих звірів.

Деякі вчені вважають, що великі чорні кола навколо очей панди змушують їх виглядати більше агресивним.

Панда є символом Всесвітнього фонду дикої природи (WWF).

Панди мають незвичайні передні лапи, з «великим пальцем» і п'ятьма звичайними пальцями. «Великий палець» насправді є видозміненою сесамоподібні кісткою зап'ястя і дозволяє справлятися навіть з тонкими пагонами бамбука.

Влітку панди підіймається на висоту до 4000 метрів в пошуках низької температури, а взимку можуть спускатися до висоти 800 метрів.

Вага новонародженого малюка панди становить всього лише одну восьмисот від ваги своєї матері.

Зазвичай панди чоловічої статі важать на 10-20% більше, ніж жіночого.

Незважаючи на зовнішню неповороткість, панди відмінно лазять по деревах.

Сплять панди з ранку аж до світанку, а вдень відпочивають і сплять.

У китайському місті Ченду розводять панд. Це ссавець цілком успішно може посперечатися з Великою Китайською стіною за звання головного символу країни.

Кількість панд постійно зменшується через низький рівень народжуваності, як в дикій природі, так і при утриманні в неволі.

Тривалість вагітності гігантських панд може варіюватися від 97 до 163 днів. Це обумовлено тим, що після того, як гігантська панда стає вагітною, дитинча починає рости тільки тоді, коли мати панда є можливість отримати достатньо їжі.

Кругла форма голови панди пов'язана з потужними щелепами. Вони можуть тегко прокушувати товсті бамбукові стебла.

Вчені чітко не знають, чому гігантська панда має таку химерне забарвлення.
Поділіться у соціальних мережах: