Трохи цікавої інформації про троянди

Найпопулярніше в світі рослина - троянда. Родина троянд - Південно - Східна Азія, субтропіки. Безумовно - троянди, красиві квіти. Троянди мають багату історію свого походження. Цариця квітів, символ любові, об'єкт поклоніння і захоплення саме такий вважають троянду в багатьох культурах. Інтерес до квітки, який викликає таке захоплення у людини, навряд чи коли - небудь пропаде.
У природі існує величезна різновид троянд.
Різні грунтові та кліматичні умови в багатовіковій культурі троянд, їх різноманітність, складні біологічні особливості та багато інших чинників вплинули на те, щоб об'єднати троянди в садові групи. Завдяки цьому об'єднанню, хоча вельми умовному, можна розробляти різні прийоми вирощування і допомагає у виборі асортименту.
Вибирати і вирощувати кращі види троянд почали вже в Індії, в Китаї, на Стародавньому Сході і в Малій Азії. Схрещування дикої троянди - саме так раніше виводили нові сорти троянд. Наприклад, Персидська жовта троянда - вона є родоначальницею коралових, жовтих і помаранчевих троянд. Сьогодні виведено велику різноманітність троянд мають різне забарвлення. Селекціонери проводять експерименти з двома і навіть з трьома відтінками. Є такі троянди які протягом доби можуть змінювати своє забарвлення. Так, наприклад вчені з Японії вивели сорт троянди, пелюстки якої днем - червоні, а до вечора - білі. У майбутньому, завдяки генній інженерії, селекціонери можуть вивести новий вид троянд, синього або блакитного кольору.
Так, троянди - один із стародавніх і прекрасних квітів, про які відомо ще з давніх-давен. Красу троянд в своїх піснях оспівували середньовічні менестрелі, трояндою захоплювалися римляни і стародавні греки, в монастирських садах монахи вирощували і навіть намагалися виводити нові сорти троянд. Протягом багатьох століть символом краси була троянда, красу жінки було прийнято порівнювати саме з цією квіткою.
Однак троянда - це не тільки краса і приємність очам, ця квітка має цілющі властивості. Корисні якості і лікувальні властивості рослини зауважив ще Авіценна і дав керівництво щодо застосування лікувального властивості цієї рослини. Сьогодні в сучасному суспільстві використовують рожеве масло. Воно застосовується в косметології та парфумерії. Масло дамаської троянди - це чудовий матеріал для елітних парфумів. Ціна цього продукту на світовому ринку вище, ніж у платина.
Спасибі, що прочитали статтю anflo.ru. Будь ласка, залишіться з нами на хвилинку. У нас є ще цікаві схожі квіткові теми: