На фото очеретяна порода домашньої кішки або дикий очеретяний кіт цікаві факти, картинки і
Так як очеретяний кіт є представником не породити домашніх кішок, а дикого виду, очевидно, що фото кішок і котів очеретяною породи не існує в принципі. Може бути, «кішками очеретяною породи» або «породою очеретяних котів», з великим припущенням, можна назвати спеціально виведених кішок породи чаузі.
У той час як отримані кішечки, оточені любов'ю, собі на втіху сплять на хазяйських колінах або беруть участь в престижних виставках, справжні дикі очеретяні коти проводять все своє життя в полюванні, пересуваючись по пониззя річок, гір і лісових хащах! Одне задоволення дивитися на фото очеретяною кішки в природних умовах проживання.


Навколишнє середовище очеретяною кішки: фото
Ареал проживання очеретяних котів досить різноманітний: починаючи від єгипетського Нілу, закінчив областю в Індокитаї, включаючи Середню і Малу Азію, Індію, Південно-Західний Китай. З українських територій цих тварин полюбився Кавказ, зокрема, райони Дагестану і Північної Осетії. Очеретяні коти, як відомо по самій назві виду, люблять жити по берегах річок в заростях очерету або чагарника.

Вони вміють відмінно плавати, і частина їх раціону складають водоплавні птахи. Ось чому деякі фотографії очеретяного кота зроблені біля водойм. Втім, кіт відмінно справляється і з сухопутними птахами, дрібними гризунами, рептиліями.

На думку біологів, все, що кішки очеретяною породи можуть вбити, в тому числі молодих особин інших, більш великих видів, є для них об'єктом полювання. Іноді не гребують вони й падлом, що залишається після полювання побратимів.

Кошенят в посліді буває, максимум, шість. При появі на світ малятка важать не більше 150 грам, і кожен день починають додавати приблизно по 22 грами. Уже в 5 - 6 місяців вони вміють самі полювати, а в 11 місяців, судячи з фото очеретяних котів із зоопарку - це самостійні дорослі особини. Попереду досить довга - до 15 років в умовах заповідника - життя мисливця!
Очеретяний кіт - цікаві факти
Носії англійської мови очеретяного кота називають «кіт джунглів», а також «тростинний кіт» (Jungle cat, Reed cat).

Незважаючи на те, що очеретяні коти, як правило, живуть в областях нижче 1000 м над рівнем моря, зафіксовані випадки перебування цих диких кішок в Гімалайських горах, на висоті 2400 метрів!
Будинків ці відмінні мисливці не будують, та й барлогу рити їм якось не пристало. Очеретяні коти люблять займати кинуті барсучьи, або лисячі нори. Також для житла згодяться і занедбані людські споруди: будинки, сараї або гаражі.
Кошенята очеретяного кота народжуються з смужками, які зникають з настанням статевої зрілості: натуральна маскування на той період, поки звірі не можуть самі за себе постояти.
ВУкаіни очеретяний кіт занесений до Червоної книги як вид з скорочується популяцією.
Добре знають вид біологи говорять про те, що хижак охоче йде в воду за здобиччю і добре пірнає. Якщо тварині загрожує небезпека (людина чи, собака чи) очеретяний кіт так само вибере водний шлях порятунку.

Нерідкі випадки спарювання очеретяних котів з домашніми кішками з найближчих селищ. Результат - напівдикі кошенята і за походженням, і за характером. Виростаючи, такі напівкровки визнають тільки господаря і агресивно ставляться до сторонніх.

