Хімія і життя - крем після гоління

Засіб після гоління «NIVEA for men after shave» для чутливої ​​шкіри з ромашкою і вітамінами (біла коробка).

складові
  1. Agua
  2. Glycerin
  3. Cyclomethicone
  4. Pantenol
  5. Distarch Phosphate
  6. Palmitate
  7. Tocopheryl Acetate
  8. Calendula Officinalis
  9. Bisabolol
  10. Chamomila Recutita
  11. Glycine Soja
  12. Allantoin
  13. Triceteareth-4 Phosphate
  14. Sodium Carbomer Ethoxydiglycol
  15. Propylene glycol
  16. Citric Acid
  17. Phenoxyethanol
  18. Methylparaben
  19. Propylparaben
  20. Linalool
  21. Benzyl Salicylate
  22. Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene
  23. Carboxaidehyde
  24. Hexyl Cinnamal
  25. Coumarin
  26. Parfum

3. Cyclomethicone - синтетичне силіконове масло. Антистатик, зволожувач, розчинник, регулятор в'язкості, емолент (пом'якшувач), що поліпшує розподіл косметичного засобу по шкірі або волоссю, позбавляє від ефекту липкості, має захисну дію, утворюють тонку захисну плівку на шкірі або волоссі.

4. Pantenol - про-вітамін B5. Антистатик, зволожувач.

5. Distarch Phosphate - синтетичний компонент, що отримується з крохмалю. Часто його називають «модифікований крохмаль». Зв'язує агент.

6. Palmitate - сіль пальмітинової (гексадекановой) кислоти. Антиоксидант. Компонент вітаміну А. Додається в знежирене молоко, щоб заповнити дефіцит вітамінів через знежирення. Пальмітат (більш відомий, як ретинол пальмітат) містить пальмитова кислоту - насичену жирну кислоту, яка є основною жирними кислотами, знайденої в пальмовій олії. Пальмитова кислота приєднується до спиртової формі вітаміну А, званого ретинолом, щоб вітамін А був стабільний в молоці.

7. Tocopheryl Acetate (Токоферол, вітамін Е, d-alfatocopherol E) - жірорарстворімий вітамін, відомий, як вітамін краси. Унікальна властивість вітаміну Е - здатність охороняти жири від окислення, що важливо для нормального функціонування серцево-судинної системи.

8. Calendula Officinalis - масла, отримані і календули або чорнобривців. Пом'якшувач, зволожувач. Позначений знаком «Небезпечно».

9. Bisabolol - існують синтетичні форми, але, в основному, його отримують з рослини Chamomilla recutita (ромашка). Призначення - добавка. Позначений знаком «Небезпечно».

10. Chamomila Recutita - масла, одержувані з ромашки (Matricaria recutita) або пупавки польовий, короткого, квітучої рослини сімейства складноцвітих. Цей інгредієнт часто плутають з екстрактом ромашки (Chamomile recutita extract). Пом'якшувач, зволожувач. Позначений знаком «Небезпечно».

11. Glycine Soja - різні екстракти і похідні з соєвих бобів, включаючи соєве борошно, соєве масло, а також, протеїни і амінокислоту, отримані з сої (Soja hispida). Існує можливість їх генетичного модифікування або забруднення генетично модифікованим матеріалом. Натуральна добавка, пом'якшувач, зволожувач.

12. Allantoin (Glyoxyl-diureide, Comfrey root extract) - cінтетіческій компонент, отриманий з сечовини або з трави comfrey, шляхом окислення сечової кислоти. Цей продукт знайдений в алантоінових і амниотических рідинах, сечі зародка і деяких рослинах. Має властивість пом'якшення шкіри (кератолітичний ефект) і клітинної регенерацією шляхом осадження білків на шкіру. Також використовується, як абразивний і терпкий агент в кінцевому продукті, включаючи косметичні лосьйони, креми, шампуні, губні помади і різні аерозолі, а також, засоби по догляду за порожниною рота, очні і вушні краплі.

13. Triceteareth-4 Phosphate (соєвий лецитин) - все більшого значення в останні роки приділяється використанню натуральних і синтетичних фосфоліпідів. Найціннішим з них є лецитин, який бере активну участь в обміні речовин, в тому числі - в шкірі. За хімічною будовою лецитин - це ефір фосфорної кислоти і спиртів: холіну і заміщений жирнокислотного залишків гліцерину, які представлені залишками насичених (стеаринової) і ненасичених (лінолевої, ліноленової, арахідонової) кислот. Розрізняють два типи лецитину - яєчний і соєвий. Більш доступний соєвий лецитин, який являє собою суміш 65% натуральних фосфоліпідів, 30-35% соєвого масла, незначної кількості гліцерину, етаноламіну, галактози, вітамінів г Руппі В, біотину, холіну.

Увага! Все ширше стає використання генетично модифікованої сої. Вегетаріанська їжа - перша в ряду «підозрілих» продуктів. Так, наприклад, фірма Unilever, один з найбільших виробників соєвих продуктів швидкого приготування, перша схвалила виробництво ГМ-продуктів в Великобританії. Проти діяльності цієї компанії постійно виступають Greenpeace, «Друзі землі» і інші організації. Наприклад, ГМ соєвий білок може використовуватися при виготовленні ковбаси, вермішелі, дитячого харчування, пива, хліба, заморожених продуктів, паштетів, кормів для тварин. Поряд з цим, він застосовується при виробництві чорнила, клею, фарб, пластику і пестицидів. Найбільш широко використовується соєве масло. Часто воно змішується з іншими маслами в маргарині, в тій чи іншій мірі містить соєвий лецитин.

14. Sodium Carbomer - розчинний синтетичний компонент, отриманий з поліакрилової кислоти. Регулятор в'язкості.

15. Ethoxydiglycol - синтетичний компонент. Зволожувач, розчинник.

16. Propylene glycol (Гліколь) - похідний нафтопродукт, двоатомний спирт, солодка їдка рідина. У косметиці широко застосовується в кремах, увлажнителях, тому що притягує і зв'язує воду. Він дешевше, ніж гліцерин, але викликає більше алергічних реакцій та подразнення. Викликає утворення вугрів. Вважається, що він надає шкірі молодий вид. Однак, він шкідливий для шкіри з наступних причин:

1) У промисловості він використовується, як антифриз, в системах водяного охолодження і як гальмівна рідина. На шкірі він дає відчуття гладкості і жиру, але це досягається, шляхом витіснення важливих для здоров'я шкіри компонентів.

2) Пов'язуючи рідина, пропилен гліколь, в той же час, витісняє воду. Шкіра не може його використовувати, вона функціонує з водою, а не з антифризом.

3) Дані по дослідженню на безпеку (MSDS) пропілен гліколю показують, що його контакт зі шкірою може викликати порушення роботи печінки і пошкодження нирок. У косметиці типовий склад включає 10-20% пропилен гліколю.

17. Citric Acid (лимонна кислота) - натуральний екстракт з цитрусових. Контроль за pH, желатиновий компонент, отшелушіваюшій агент. Позначений знаком «Небезпечно».

18. Phenoxyethanol - синтетичний компонент. Консервант, антисептик, засіб для відлякування комах, розчинник для ацетату целюлози, барвників, чорнила і гуми. Шкідливий, якщо ця речовина проковтнути, вдихнути або, якщо воно вбереться в шкіру. Може служити причиною репродуктивних дефектів. Дратує очі і шкіру. Позначений знаком «Небезпечно».

19, 20 Methylparaben, Propylparaben. - парабени - ефіри пара-оксибензойной кислоти і спиртів: метилового - метилпарабен, етилового - етілпарабен, пропилового - пропілпарабен і т.д. використовуються, як консервант, відрізняються по вираженості антимікробної активності. Позначений знаком «Небезпечно».

21. Linalool - натуральний ароматичний компонент, який існує в деяких ароматичних маслах, таких, як масло лаванди, бергамоту і коріандру. Дезодоруюча добавка.

22. Benzyl Salicylate - cінтетіческій компонент. Поглинач ультрафіолетових променів.

23. Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaidehyde - торгова марка Lyral® - безбарвна рідина з квітковим запахом з нотою конвалії. Молекулярна формула C13H22O2. Ароматична добавка. Алерген. Викликає алергічні реакції у людей, які страждають екземою.

24. Hexyl Cinnamal - бліда жовта рідина. Ароматична добавка. Молекулярна формула C15H20O. Алерген.

25. Coumarin - похідні кумарину знаходяться в травах і шкірці цитрусових. Чистий кумарин знаходиться в конюшині. У нього проста хімічна структура і його часто готують синтетичними методами. Інші назви: Cumarin або Benzopyrone. Добавка, ароматизатор. Позначений знаком «Небезпечно».

26. Parfum - в косметиці, зазвичай, використовується суміш запахів, в основному, синтетичного походження. Позначений знаком «Небезпечно».

У підсумку, з 26 компонентів - 12 є похідними натуральних речовин, інші 14 - отримані синтетичним шляхом, 11 (!) Компонентів - позначені знаком «Небезпечно». а ще 2 (!) компонента є алергенами.

Знак «Небезпечно» - помаранчевий квадрат з чорним хрестом - міжнародний символ небезпечних речовин. Він ставиться навпроти тих речовин, які шкідливі для здоров'я людини і означає, що цей інгредієнт може служити м'яким подразником або викликати алергічну реакцію шкіри, може бути потенційно токсичним або канцерогенним, або є можливість забруднення навколишнього середовища небезпечними побічними продуктами, при його виробництві. Цей знак означає також, що на виробництво цього інгредієнта накладені обмеження. Відсутність цього символу не означає, що цей інгредієнт безпечний для всіх індивідуумів.