Ефірна олія лайма (лиметта) - лабораторія ароматів

Ефірна олія лайма виходить з кірок плодів Лаймовий дерева (Citrus aurantifolia). Метод отримання - дистиляція з водяною парою або холодний віджим шкірки. Вихід масла складає приблизно 0,4%.

Ефірна олія лайма іноді плутають з лимонним маслом, проте це не вірно. Ці два масла дуже схожі за своїми характеристиками, але все-таки вони різні. Іншими назвами лаймового дерева є лайм справжній, лайм кислий, лайм мексиканський, вест-індський лайм і західно-індійський лайм.

Колір ефірного масла лайма - молочний, світло-жовтий, світло-зелений або жовто-зелений. Аромат - свіжий, солодкий, злегка терпкий з цитрусовими і фруктовими нотами.

Склад: Масло лайма містить лімонен, пінен, камфін, Сабіна, цитраль, цинеол, борнеол, ліналоол, а також різні спирти, ефіри і кислоти.

Сполучуваність: бергамот, ветивер, герань, іланг-іланг, кедр, лаванда, лимон, мускатний горіх, неролі, пальмароза, пачулі, петитгрейн, помаранча, розмарин, рожеве дерево, сосна, цитронелла, чайне дерево, шавлія мускатний і всі цитрусові масла.

Опис і історія:

Сімейство: Рутові (Rutaceae).

Лаймовому дерево - вічнозелене дерево або чагарник висотою до 5 метрів. У нього густа крона, гілки, покриті гострими колючками, гладкі овальні листя і дрібні білі квіти. Блідо-зелені або жовто-зелені плоди. Вони схожі на невеликі лимони, а на смак гіркуваті.

Існує кілька видів лаймового дерева. Наприклад, окупант-лайм, італійський, солодкий лайм. Зустрічаються також гібриди - лімонайми (змішання лайма і лимона), лаймкват (лайм з кумкватом) та інші.

Батьківщиною лайма вважається Південна Азія. Дерево культівіруетсяв Індії, США, Мексиці, Бразилії, Африці, Італії, Вест-Індії, Індонезії, М'янмі, на Кубі, на Антильських островах. Рослина любить тропічні і субтропічні зони висотою до 1000 метрів над рівнем моря.

Свою назву лайм отримав від перського слова «ліму». За деякими відомостями, його батьківщиною є півострів Малакка в Південно-Східній Азії.

Лайм був завезений в Середземноморські країни в другій половині I тис. Н. е. потім він поширився по Європі, а звідти - в Америку. У промисловому плані лайм стали вирощувати в кінці XIX століття на острові Монтсеррат (Малі Антильські острови) у Великобританії. Потім стали культивувати рослину в Індії, Шрі-Ланці, Індонезії, М'янмі, Бразилії, Венесуелі і Західній Африці.

Моряки часто вживали цей фрукт, оскільки він запобігав розвиток цинги через високий вміст вітаміну С. У фольклорі лайм згадувався у зв'язку з його здатністю очищати, оновлювати, перероджуватися душу і розум. А стародавні цілителі вважали, що рослина поліпшує ауру людини.

Вплив на організм:

позбавляє від різних проблем шлунка;

На сайті Лабораторія ароматів, Ви знайдете інформацію про різні ефірних маслах: ефірне масло шавлії лікарської, олія чайного дерева, ефірна олія лаванди, ефірна олія моркви, ефірну олію апельсина, ефірне масло неролі, масло розмарину, масло герані, масло бергамота, масло троянди. Крім того, на сайті надані таблиці властивостей і сполучуваності ефірних масел, інформація про сфери застосування ефірних масел і ароматерапії. Як використовувати ефірні масла для волосся, догляду за тілом та обличчям і багато іншого.

Вся інформація на сайті aroma-laboratory.ru носить інформаційно-ознайомлювальний характер.

Перед використанням ефірних масел рекомендується проконсультуватися з лікарем.