Бензілсаліцілат в парфумерії (benzyl salicilate)

Концентрація бензілсаліцілата (Benzyl Salicilate) в незмивною косметиці не перевищує 0,001%, а в змиваються продуктах - 0,01%, тому його згадка зустрічається в самому кінці списку інгредієнтів.

Властивості бензілсаліцілата, що застосовуються в косметиці:

Фіксує. Бензілсаліцілат вважається одним з кращих розчинників мускусу і закріплювачів складно вловимих пахощів рослин - таких як лілія, бузок, жасмин, тому часто використовується при створенні парфумів, особливо орієнтальних і квіткових напрямків.

Ароматичне. Бензілсаліцілат має м'який квітковим ароматом з бальзамними нотами і широко застосовується для ароматизації косметики і гігієнічних засобів.

Захисне. Бензілсаліцілат ефективно розсіює ультрафіолетові промені. Тому його включають до складу сонцезахисної косметики.

Дезінфікуючий. Бензілсаліцілат активний проти грибкових і бактеріальних інфекцій, допомагає очистити і знежирити шкіру, оберігає косметику від псування.

Косметика в який зустрічається бензілсаліцілат:

  • парфуми
  • денний крем для обличчя та тіла
  • крем для жирної шкіри
  • лосьйони
  • тоніки
  • скраби для шкіри
  • косметика для засмаги
  • захисні шампуні
  • декоративна косметика
  • помади, бальзами для губ
  • рідина для зняття лаку
  • мило, піна для ванни, гель для душу

Косметику з бензілсаліцілатом зберігають в холодильнику або шафі.

Застосування косметики з бензілсаліцілатом небажано:

  • при підвищеній чутливості шкіри і схильності до алергії
  • при наявності будь-якої шкірної висипки
  • якщо має бути виходити під активне сонце

Що таке бензілсаліцілат в складі парфумерії?

Бензілсаліцілат - це ефір, який синтезується з саліцилової кислоти і бензилового спирту. Спочатку бензілсаліцілат був виявлений серед продуктів сильного кипіння ефірного масла туберози і зацікавив парфумерів своїми унікальними фіксують властивостями. У присутності бензілсаліцілата навіть самі летючі і важковловимий квіткові запахи зберігали свою стабільність. Ще одна цінна властивість бензілсаліцілата відкрили косметологи: ця речовина здатна надійно захищати шкіру від шкідливого впливу сонячного ультрафіолету. Безумовно, зацікавилися бензілсаліцілатом і виробники побутової, і навіть харчової продукції, оскільки ця речовина має приємний, легким бальзамічним ароматом.

Згідно з даними косметичної директиви Євросоюзу бензілсаліцілат входить до переліку продуктів, здатних викликати алергічні реакції, тому на етикетках парфумів або косметики обов'язково повинно бути вказано його наявність, а концентрація не може перевищувати норми, встановлені європейськими стандартами (не більше 0,01%).

Звідки беруть бензілсаліцілат для парфумерії?

Отримання бензілсаліцілата можливо як натуральним, так і синтетичним шляхом. Для використання в парфумерної промисловості бензілацетат отримують з ефірного масла туберози або іланг-ілангу, піддаючи масла кип'ятіння, дистиляції і вакуумному впливу.

Для промислового застосування в якості ароматизатора бензілсаліцілат отримують синтетичним способом з ефірів бензилового спирту і метилсалицилата або з бензілхлоріда і калійсаліцілата.

В результаті виходить щільна тягуча рідина, безбарвна, має слабкий солодкуватий аромат з квітковими і бальзамними відтінками, яка практично не розчиняється у воді, зате цілком доступна для етилового спирту і трохи - для розчинення в гліцерині.

Бензілсаліцілат в парфумерії (benzyl salicilate)
Versace Versense Туалетна вода

Заявіть про себе!

Бензілсаліцілат в парфумерії (benzyl salicilate)
Наші Новомосковсктелі:> 42 000 з України,> 17 000 з Києва наші користувачі - Ваші клієнти.