Шкідлива косметика, жіночий досвід

APROPO
спирт є "транспортним" компонентом, розчинником, покращує якісні характеристики кремів, гелів, як наприклад, наскільки легко крем розподіляється на шкірі. він може міститися і в зволожуючих кремах. оскільки сприяє утриманню вологи, води в кремах і ін. косм. засобах.
хоча саме слово "спирт" в кремах трохи лякає.
Есмеральда
Ось що знайшла:
Більшість людей думає, що спирти обов'язково сушать шкіру. Деякі навіть уникають купувати ту косметику, в складі якої значиться слово "спирт" (alcohol). Насправді спирти вводяться до складу косметичних засобів з кількох причин. Вони виступають як стабілізатори, емульгатори або носії активних речовин.
У засобах по догляду за шкірою можуть застосовуватися цетиловий спирт, цетеариловий спирт, цетостеаріл, цетил-40 (cetyl, cetearyl, cetostearyl, cetyl 40 alcohol). Зазвичай їх добувають з кокосового масла. Це жирні спирти з великою молекулярною ланцюжком. Вони виступають як зволожувачі і емульгатори, роблять зволожуючі засоби, шампуні і кондиціонери кремоподібними. Стеариловий спирт (stearyl alcohol) часто виступає як зволожуючий агент. Емульгатором буває ланолін, який отримують з сальних залоз овечої шкіри.
У засобах для волосся можна знайти компонент SD alcohol 40 - висококонцентрований етиловий спирт. Основне завдання цього компонента - зробити волосся вологими, щоб їх можна було укласти, а потім швидко випаруватися. Найчастіше в засобах для волосся застосовується саме цей інгредієнт. Для того, щоб волосся було більш м'якими на дотик, застосовуються лауриловий, цетиловий. мірістіловий, стеаріловий, цетеаріловий, бегенільний спирти (lauryl, cetyl, myristyl, stearyl, cetearyl, behenyl alcohol).
Серед спиртів, які сушать шкіру і волосся, - етиловий, ізопропіловий, бензиловий, метиловий спирти. Якщо вони стоять на початку списку інгредієнтів, значить, засіб буде сушити шкіру.
Melissa Piccanta
Ну і не слід забувати, що гліцерин (гліцерин) - теж спирт з трьома гідроксильних залишками в молекулі. У невеликих концентраціях він виступає хорошим зволожувачем, а ось при великому вмісті (десь від 30% -ів) він уже сушить. А в кремах для обличчя може і забивати пори.
Есмеральда
Феноксіетанол - дуже популярний антисептичний агент, його використовують не тільки в косметичних продуктах, але і в медицині для дезінфекції шкірних покривів. У косметиці феноксіетанол володіє очищує, антибактеріальну дію, посилює дію інших антисептиків (екстрактів ромашки, шавлії, есенціальних масел). Хоча для феноксіетанолу не показано будь-яких негативних ефектів, як і будь-який косметичний інгредієнт, феноксіетанол може викликати індивідуальну непереносимість. Хоча ще раз підкреслю, що частота появи таких реакцій не більше, ніж, у інших широковідомих косметичних компонентів.
Феноксіетанол є малотоксичних. У нерозбавленому вигляді викликають сильне подразнення слизової оболонки ока і роздратування середнього ступеня шкіри. При дослідженні через шкіру впливу встановлено, що ні парабеновие ефіри ні феноксіетанол не є таратогеннимі, ембріотоксичними або мутагенними. Феноксіетанол не є сенсибилизатором. Після повторної шкірної алергічної проби на 50% в емульсійної основі контактної сенсибілізації виявлено не було.
Нічого прям страшного про це вещест не знайшла. Хіба що якісь безпідставні страшилки з сумнівних сайтів, нічим не підтверджені. Так, зрозуміла ще, що всередину його не варто. Але я так думаю, що навряд чи хтось крему їсть на сніданок.
blond-innochka
Для мене самі непридатні компоненти - гліцерилстеарат, міристат і т. П. Це комедоногени. Раніше не знала, користуєшся кремом для жирної і проблемної шкіри, в складі екстракти рослинного походження всякі, термальна вода там, а пори раптом забиваються - просто жах. Тепер, коли купую, завжди дивлюся склад, і "результат очевидний" - на обличчі позитивний.