Птах соловей умови проживання, перелітний чи ні, де будує гніздо і чим харчується

Де мешкає птах?
Цікаво, що самці повертаються на батьківщину раніше самок для пошуку підходящої території. Після своєї знахідки він сповіщає про неї своїй дзвінкою піснею.
характеристика
Цей птах має наступні характеристики:
- Соловей трохи крупніше горобця, про що говорить його розмір - 18 см. І маса - 25 г.

- У нього непоказний вигляд і дивлячись на нього ніколи не подумаєш про те, що перед тобою один з кращих співаків в природі. Його оперення зазвичай шоколадно-буре з сірими вкрапленнями. На цьому тлі пильно дивляться великі чорні очі.
- Така нічим не приваблива зовнішність зовсім не обтяжує співуна, оскільки дає можливість ховатися від ворогів в густих заростях. Цей птах обережна і скритна, живе одна.
- Свої трелі соловей починає виконувати буквально через тиждень після повернення додому на батьківщину, а співає він кожну ніч безперервно.
- Репертуар його великий, він видає 12 колін пісні, які він міняє місцями або повторює. Його пісні можуть бути як в мажорі, так і в мінорі, в залежності від його настрою. А ще своїм особливим піснею він може сповістити про небезпеку, тобто ніби б'є на сполох.
- Концерти цього артиста тривають годинами. Соловей займає зручну позу - сідає на невисоку гілку, трохи сутулиться, крила трохи звісив, а хвіст підніме і починає співати.
- Цікаво, що молоді особини навчаються співочому майстерності у старших, вже досвідчених співаків, наслідуючи їх творчості.
Вночі соловей виводить трелі, а вдень шукає прожиток. Він розгрібає листя на землі, дістає звідти жучків, черв'ячків, гусениць і іншу живність. Соловей навіть може зловити здобич нальоту, для цього у нього достатньо спритності. У літню пору в раціоні солов'я з'являються різні стиглі ягоди і фрукти, особливо він небайдужий до бузині. Ближче до осені він починає запасатися жирком, оскільки має бути довгий переліт на зимівлю.
Соловей приносить величезну користь природі, так як рятує рослини від загибелі. Його меню складається в основному з комах-шкідників, які руйнують дерева, поїдаючи кору і листя.
Розмноження та гніздування

В якості місць проживання соловей вибирає густу траву або зарості чагарників, які дозволяють укритися від непрошених гостей. Гілки кущів або дерев служать не тільки сценою для виступів артиста, але і відмінним наглядовим постом, з якого видно приближающую небезпека. Поблизу необхідні тінисті майданчика з опалим листям, де в її гущавині легко відшукати комах.
Соловей також вважає за краще вологі місця. тому в основному селиться в долинах річок, болотистих місцевостях - йому підходить як стояча, так і проточна вода. Часто солов'їв можна побачити в розлогих парках і садах.
Споруда гнізда - справжнє мистецтво. Воно чашоподібної форми, матеріалом йому служать сухе листя, що залишилися з минулого року, всередині самка вистилає гніздо сухими тонкими травинками і гілочками. Його облаштовують на землі або невисоко в кущах.
вороги солов'я
Природними ворогами солов'я є:
- сови,
- куниці,
- дрібні хижі представники котячих.

Отже, ми дізналися, що соловей - птах перелітний. на зиму вона відлітає в теплі краї, а по весні повертається в рідні.
Перелітний птах соловей