Огляд електронної книги sony prs-t1

Комплект поставки:

Нова книга компанії Sony, з одного боку, схожа на старі моделі, але, по суті, є родоначальником нового напряму. Дивно, але на американському сайті фірми немає більше інших рідерів (мова про серію PRS), тільки лише T1 в різних варіаціях. Власне, називають модель Reader Wi-Fi, мабуть, вирішили полегшити життя користувачам. Це хороша практика. Та й сама книга викликає виключно позитивні емоції, якщо не брати в розрахунок деякі шорсткості, властиві книгам Sony, в першу чергу це стосується форматів.

Дизайн, конструкція

За останній час через мої руки пройшов вже не один десяток книг, з оглядами ви можете ознайомитися на сайті. Я говорив і продовжую говорити, якщо ви любите гарні речі, то вибирати варто Новомосковсклкі Amazon і Sony, все інше може підтримувати купу форматів, працювати довше і за всіма параметрами бути краще Kindle або PRS. Але відчуття речі в руках ви не отримаєте. Це сувора ринкова реальність, дизайн рідерів в більшості своїй відсутня як клас, однакові сірі вироби. В принципі, електронна книга давно вже стала побутовим інструментом, і навряд чи ви будете замислюватися про зовнішній вигляд мікрохвильовки - але рідер в ваших руках, ймовірно, знаходиться частіше. Відповідно, я особисто вибрав би краще, що є на ринку, і за зовнішнім виглядом в тому числі.

Вже згадана книга поставляється в дуже компактній упаковці, буквально жодного зайвого міліметра. Ніяких величезних коробок. У комплекті все найнеобхідніше, на жаль, немає мережевого адаптера, немає обкладинки. Зате є стилус, хоча при роботі з екраном цілком можна обійтися без нього. Перше, на що звертаєш увагу - книга дуже маленька, легко поміститься в кишені куртки. Скоро адже зима, і все вУкаіни будуть ходити у верхньому одязі. Коли рідер в сплячому режимі, на екрані відображається обкладинка тієї книги, що ви Новомосковскете. Корпус з глянсового чорного пластика, ззаду оксамитовий матеріал, в руках гаджет тримати дуже приємно. Під дисплеєм - вставка з металу, корпус при стисненні не скрипить. На нижньому торці - роз'єм microUSB, миниджек, на лівому торці - слот для карти пам'яті microSD, прикритий заглушкою.

Розміри 111 х 172 х 9 мм, вага 168 грам. Екран зроблений врівень з корпусом, глянсовий пластик навколо, природно, брудниться, але це не сильно помітно. Мабуть, область під дисплеєм вирішили зміцнити металом, так як там знаходяться кнопки. Крім чорної книги, є ще червона, біла, біла зі стразами. На офіційному сайті є кілька фірмових аксесуарів, це чохли з підсвічуванням, зарядні пристрої, подарункові карти.

На мій погляд, екран близький до ідеалу. Не великий і не маленький, контрастний, є широкі можливості вибору розміру і типу шрифту. Наприклад, якщо в старих книгах з розмірами все було по-військовому, раз-два і готово, то тут аж вісім "поділів". При цьому, пограти з типами шрифтів, можна легко досягти ідеального відображення для себе коханого.

управління

Але для книги важливіше зручність перегортання, коли ви тримаєте гаджет однією рукою. Тут не все очевидно. Наприклад, якщо тримати PRS-T1 в правій руці, то зручніше переходити від сторінки до сторінки, проводячи пальцем по дисплею. Сторінки перегортаються дуже швидко, помилитися складно, так що все добре. Але якщо тримати книгу в лівій руці, то тут зручніше буде користуватися кнопками, мені дуже сподобався точний, м'який хід. Видно, що над кнопками, і над зусиллям натискання сиділи.

Є мініатюрний світловий індикатор поруч з кнопкою включення, очі не ріже, та й взагалі практично не помітний.

Браузер і Wi-Fi

У книзі є Wi-Fi і, відповідно, є браузер. Мало того, що тут є браузер, так цим браузером цілком можна користуватися. Він швидко масштабує сайти, завантаження не вимагає хвилини мовчання з цигаркою і кави, інформація відображається коректно, завдяки підтримці multitouch легко "розсунути" сторіночку, щоб подивитися щось більш ретельно. Книга швидко виявляє точки доступу, запам'ятовує паролі, автоматично підключається до знайомої мережі, коли та виявляється в зоні доступу. В принципі, підтримка Wi-Fi потрібна, начебто, для того, щоб ходити і купувати книги в фірмовий Reader Store, дляУкаіни це не особливо актуально. Зате є посилання на публічні бібліотеки, Google Books.

Додаткові можливості

В меню є посилання на куплені періодику і книги, на робочому столі відображаються обкладинки книг і останньої відкритої, у верхній частині є індикатори заряду батареї, включеного Wi-Fi, дуже шкода, що не відображається час. Коли Новомосковскете, індикатори взагалі не видно, це дивно. Якщо хочете почитати інструкцію з використання книги, то шукайте мануал прямо серед книг, в комплекті його немає.

Формати і книги

Для користувача доступно близько 1,3 ГБ пам'яті, підтримуються карти microSD об'ємом до 32 ГБ. На мій погляд, більшості користувачів і вбудованого сховища вистачить на весь час використання книги, особливо якщо не забивати пам'ять музикою.

Час роботи

Обіцяють місяць "життя", на мій погляд, це хороший показник - мало того, досить реалістичний. В меню є пункт повного виключення книги, є і сплячий режим, коли на екрані відображається обкладинка.

Налаштування книги прості, тут немає нічого особливого. В середньому, в Москві книга коштує близько дев'яти тисяч рублів. У США близько 150 доларів. Поки у нас йде типова переплата за новинку, потім ціни устаканиться.

Найголовніша частина огляду, підведення підсумків. Мені книга дуже сподобалася, я вражений роботою, виконаною в Sony. Одне з небагатьох пристроїв, де дуже вже все рівно, гладко, швидко і приємно. Давайте подивимося на плюси:

• Оригінальний дизайн, хороші матеріали, збірка. Книга легко поміщається в кишеню куртки, по крайней мере, моєї
  • Чудовий дисплей, підтримується multitouch
  • Тривалий час роботи в автономному режимі
  • Перший раз бачу нормальний браузер в книзі - мало того, не складає труднощів завантажити книгу з мережі і відкрити в "читалки". Прекрасно
  • Книга "швидкісна", це стосується і перегортання, і роботи з меню, і всього іншого - затримки непомітні
  • Все в порядку з управлінням, гортати можна і за допомогою кнопок, і використовуючи можливості сенсорного дисплея
  • Рукописний ввід реалізований непогано, цілком можна писати короткі замітки, записки, складати плани дії
  • Читати файли в форматі ePub можна без конвертації, українська мова підтримується

Мінуси теж є:

• У рядку індикаторів не відображається час, під час читання не видний індикатор заряду батареї
  • Читання PDF реалізовано не дуже добре
  • Підтримуються далеко не всі книжкові формати
  • У комплекті поставки немає мережевого адаптера, чохла
  • Все-таки пластик (і спереду, і ззаду) мазкий, майте на увазі

Я з великим задоволенням рекомендую вам цю книгу і хочу сказати одне, в Sony змогли зібрати в одному пристрої всі свої багаторічні напрацювання. Просте меню, зручний формат, класний дизайн, чудова "папір", використання PRS-T1 приносить задоволення. Ця маленька книга, ймовірно, змусить вас по-новому поглянути на "читалки", особливо якщо до цього ви використовували якісь "инчі" та інші недорогі однотипні пристрої.