Косметика bioderma - захист від сонця
Компанія Bioderma продовжує радувати нас новими засобами по догляду за шкірою і захисту від сонця і ми розглянемо препарати по догляду за шкірою тіла, а саме - молочко з максимальним фактором захисту.
Показання до застосування:
Для шкіри тіла, що не переносить УФ-промені будь-якого ступеня інтенсивності.
Для дуже світлої шкіри (I-II фототип) з ефеліди (веснянками).
Для умов екстремального сонячного опромінення (тропіки, високогір'ї).
Фільтри анти-UVA, анти-UVB і комплекс Клітинна Биозащита ®. захищають клітинні структури шкіри від шкідливої дії УФО, борються з передчасним старінням шкіри.
Ультрам'яка текстура Молочка Фотодерм забезпечує приємне, легке нанесення, не залишає жирної плівки на шкірі.
Після нанесення на шкіру стає безбарвним.
Водостійкий і фотостабільні.
Гипоаллергенно - не містить ароматизаторів.
Не сприяє появі комедонов.
Хімічний склад:
Це сонцезахисний молочко Фотодерм МАХ 50+ практично ідентично флюїди (емульсії) Фотодерм МАХ 50+, яка, в свою чергу, є більш легкою версією крему Фотодерм МАХ 50+)))
Плюси - не містить ароматизаторів, забезпечує високий захист від сонячних променів широкого спектру, водостійкий. Може бути використаний для нанесення на шкіру обличчя і тіла. Легко наноситься. Підходить для нормальної і комбінованої шкіри обличчя.
Мінуси - висока концентрація алкоголю знецінює наявні в кінці списку інгредієнтів антиоксиданти. Синтетичні сонцезахисні фільтри можуть викликати роздратування чутливої шкіри.
Не чекайте інших ефектів від цього кошти, крім захисту від сонця.
Оцінка - середня.

Фотодерм стик МАХ 50+
Ось дуже цікавий препарат по догляду за шкірою - стик лінії Фотодерм для локального нанесення на зони підвищеної чутливості (спинку носа, тильну поверхню стопи), максимально схильні до сонячного опіку.
Хімічний склад:
- Diisopropyl Sebacate - емолент, застосовується для стабілізації емульсії, часто використовується в сонцезахисної косметики. Не токсичний для шкіри.
- Ozokerite - природний вуглеводень з групи нафти, умовно відноситься до мінералів, з вигляду нагадує бджолиний віск. Часто входить до складу помад і стіків, тональних основ, загущувач емульсії, так як термостабилен і не дозволяє їм плавитися при високих температурах. Володіє антисептичними властивостями. Інша назва - церезин.
- Petrolatum - отримують з нафтових фракцій, являє собою суміш парафіну, церезину і вазеліну. Емолент, тобто, пом'якшує шкіру. Але, на жаль, залишає на шкірі трудносмиваемих плівку, може викликати закупорку пір і загострення вугрової хвороби.
- Octocrylene - синтетичний сонцезахисний фільтр від УФ-В променів. Спільно з авобензон стабілізує УФ-А промені. Безпечний для шкіри. У людей приймають препарати для лікування запалення суглобів (типу кетопрофену) може викликати підвищення чутливості шкіри.
- Myristyl Lactate - ефір мірістілового спирту і молочної кіслоти.Іспользуется як пом'якшувальну компонента в засобах захисту від сонця. Може викликати подразнення чутливої шкіри.
- Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol - сонцезахисний фільтр проти УФЛ типу А і В. Може викликати подразнення шкіри при концентрації його в препараті вище 10%. Чи не схвалений в США комісією FDA, але прийнятий в Європі як безпечний для шкіри в невеликій концентрації.
- Water (Aqua), Butyl Methoxydibenzoylmethane - синтетичний сонцезахисний фільтр відомий як авобензон. Відноситься до кращих сонцезахисний фільтрам проти УФ-променів спектру А. Науковими дослідженнями доведено, що авобензон абсолютно безпечний при нанесенні на шкіру, не робить ніякого шкідливого впливу на живі клітини шкіри. Він існує на ринку з 1981 року. Комісія FDA тестувала цей інгредієнт протягом 7 років і прийшла до висновку про його абсолютної безпеки.
- Microcrystalline Wax (Cera Microcristallina) - це всі види воску, перший отриманий з нафти, другий - з бджолиних сот. Регулюють в'язкість емульсії, пом'якшують і зволожують шкіру.
- Paraffin - вазелінове масло, продукт перегонки нафти, її очищена фракція, в якій немає шкідливих речовин і сполук. Є обов'язковою складовою частиною будь-якої емульсії і тому так часто зустрічається в косметичних засобах. Із серйозних мінусів вазеліну - він робить шкіру занадто жирною.
- Triisostearin PEG-6 Esters - емульгатор, ПАР, емолент.
- Beeswax (Cera Alba) - бджолиний віск, див. Вище.
- C12-16 Alcohols - вищий жирний спирт, емолент, емульгатор. Пом'якшує поверхневі шари шкіри.
- Ectoin - покращує стан шкіри, допоміжний інгредієнт в косметиці, стабілізатор емульсії.
- Mannitol - зволожувач.
- Glycyrrhizic Acid - гліцеррітіновая кислота, виділена з кореня солодки. Один з кращих косметичних інгредієнтів. Володіє вираженими протизапальними властивостями, пригнічує роботу ферментів, що стимулюють вироблення меланіну і діє як відбілюючий засіб.
- Laminaria Ochroleuca Extract - екстракт водорості ламінарії, зволожує шкіру.
- Decyl Glucoside - сурфактант, м'який очищуючий компонент.
- Hydrogenated Lecithin - один з кращих інгредієнтів, що застосовуються в косметиці. Фосфолипид, абсолютно ідентичний шкірі, пом'якшує шкіру, відновлює шкірний бар'єр. Перешкоджає випаровуванню води.
- Palmitic Acid - пальмітинова кислота, відноситься до класу ненасичених жирних кислот, дуже корисна для шкіри і добре сприймається шкірою. Виконує дуже багато функцій, тому її часто включають до складу різних косметичних засобів - від очищувальних до зволожуючих.
Плюси - не містить ароматизаторів, підходить для захисту від сонячного опіку найбільш виступаючих частин тіла - спинки носа, тилу стопи і т.п. Забезпечує високий захист від сонця широкого спектру дії. Маленький розмір стіки зручний в путешествіі.Високая концентрація зволожуючих і відновлюють шкіру інгредієнтів, заспокійливих шкіру і зменшують почервоніння шкіри в результаті сонячного опіку.
Мінуси - висока концентрація воскових субстанцій та продуктів нафтопереробки може привести до закупорки пір, тому це засіб МОЖНА використовувати в разі жирної пористої шкіри. Дуже густа і жирна консистенція, що не завжди добре переноситься шкірою. Синтетичні сонцезахисні фільтри не завжди підходять для чутливої шкіри.
Краще використовувати цей стик тільки локально на суху шкіру.
Оцінка - добре.

Фотодерм Крем для чутливої шкіри SPF 50
На сайті компанії Bioderma знову немає опису цього засобу, але я дуже сподіваюся на те, що воно представлено в наших магазинах.
Хімічний склад:
- Dicaprylyl Carbonate, Octocrylene, Butyloctyl Salicylate, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphebyl Triazine, C20-22 Alkyl Phosphate, Dipropylene Glycol, Glyceryl Stearate, PEG 100 Stearate - це все вже відомі нам хімічні сонцезахисні фільтри. емоленти і емульгатори.
- Tocopheryl Acetate - вітамін Е, антиоксидант.
- Mannitol, Xylitol, Rhamnose, Fructooligosaccharides, Laminaria Ochroleuca Extract - це цукру і екстракт водорості, в основному застосовуються як зволожувачі.
- Creatine - амінокислота, яка присутня в організмі людини, тварин, риб. Є попередником аденозин-трифосфату (АТФ), джерела енергії для всіх живих клітин. Відноситься до кращих інгредієнтів, поліпшує взаємодію клітин шкіри між собою.
- Glycyrrhetinic Acid - див. Вище.
- Niacinamide - ніацинамід або вітамін РР (або В3) - один з кращих косметичних інгредієнтів. Покращує мікроциркуляцію, підвищує еластичність шкіри, покращує бар'єрні функції шкіри, стимулюючи синтез церамидов і жирних кислот. Захищає шкіру від втрати влагі.Виравнівает тон шкіри, знижує вираженість плям пост-акне і поствоспалітельной пігментації.
- Hydrolyzed Soy Protein - гідролізовані, тобто частково зруйновані шляхом гідролізу, білки сої. Зволожують шкіру, містять ізофлавони, що відновлюють шкіру і попереджають старіння шкіри. І, хоча останній ефект ізофлавонів сої ще тестується, їх часто включають до складу косметики проти старіння шкіри.
- Hydrolyzed Wheat Protein - розчинний пшеничний білок (протеїн), формує на поверхні шкіри водовідштовхувальну плівку. Дуже корисний для шкіри.
Цей непарфюмірованний сонцезахисний крем від Bioderma забезпечує широкий спектр захисту від сонячних променів і може бути використаний для шкіри обличчя і тіла. До складу крему входять синтетичні сонцезахисні фільтри - авобензон і тіносорб, дозволені до застосування в Європі, але не в США,
Крем багатий антиоксидантами і водозберігаючими інгредієнтами для зволоження і відновлення шкіри.
Я не можу рекомендувати цей крем для чутливої шкіри через те, що в ньому представлені тільки хімічні сонцезахисні фільтри, що може викликати роздратування шкіри. Для чутливої шкіри краще використовувати фізичні фільтри, наприклад, діоксид титану, оксид цинку.
І, тим не менш, оцінка - відмінно.