Як зробити дезодорант в домашніх умовах
Добридень! Як і збиралася хочу поділитися рецептом приготування натурального дезодоранту в домашніх умовах. Необхідно спочатку знайти аптеку, де готують лікарські форми і придбати алюмокалієвого галун.
Використовується в складі ранозаживляющих коштів, як в'яжучий, припікаючу і кровоспинну засіб.
Протизапальний ефект квасцов складається із сукупності в'яжучого і подсушивающего дій. У великих концентраціях галун володіють прижигающим і кровоспинну дію. Дезінфікуючий (знезаражувальне) властивість квасцов пов'язано, по-перше, з тим, що вони роблять нерухомою мікроорганізми (фіксують їх), а по-друге, що входить до їх складу алюміній має антимікробну дію. Перераховані якості квасцов дозволяють використовувати їх при різних захворюваннях шкіри і слизових оболонок.
Галун як в'яжучі засоби утворюють на місці контакту зі шкірою та слизовими оболонками плівку, що захищає нервові закінчення шкіри і слизових оболонок від впливу різних дратівливих агентів. При цьому стихають суб'єктивні відчуття напруги, хворобливості, печіння, свербіння. Висушує квасцов обумовлено тим, що вони ущільнюють стінки капілярів і дрібних судин, зменшуючи пропотеваніе тканинної рідини, гіперемію і набряк.
Галун дозволяють усунути гострі запальні явища при дерматиті, попрілості, токсикодермії, екзематизована нейродерміті, екземі, дисгидротической мікозі, зменшити хворобливість, печіння і свербіж при стоматиті, гінгівіті, вульвовагініті, баланіте, блефарокон'юнктівіт. За допомогою квасцов можна зруйнувати (припекти) гострі кондиломи і усунути кровотеча при дрібних порізах під час гоління. Галун можна використовувати для лікування жирної себореї, а також для приведення в порядок жирної пористої, "млявою", в'янучої шкіри.
Незамінні галун при локальній підвищеної пітливості - гіпергідроз, який сприяє виникненню і розвитку грибкових захворювань стоп (мікозів). Боротьба з гіпергідрозом є важливим моментом в профілактиці мікозів стоп і їх ускладнень, і використання палених квасцов у вигляді порошку і присипок може надати допомогу в цій боротьбі.
Застосовуються в косметології в складі антиперспірантів і засобів по догляду за шкірою.
Галун знижують секрецію потових і сальних залоз, будучи досить сильними антиперспірантами, а також надають дезодорує.
Багато з'єднання алюмінію, які зазвичай використовуються в дезодорантах-антиперспіранти (наприклад, гідроксихлорид алюмінію), проникають в кров, дуже повільно виводяться з організму і накопичуються у внутрішніх органах. Крім цього, вони здатні утворювати пробки в протоках потових залоз, з подальшим порушенням функціонування залоз. Цей факт викликає серйозні побоювання медиків.
На відміну від цих сполук, алюмокалієві галун не проникають в клітини і не порушують роботу потових залоз.
Дія квасцов грунтується не на блокуванні потових залоз або закупорці пір, а на його високих адсорбційних властивостях. Він зневоднює і, отже, губить бактеріальні клітини, чия життєдіяльність і є джерелом запаху. Дійсно справляючись зі своїм завданням, на відміну від сучасних дезодорантів, він, на відміну від них же, не викликає алергії і може без побоювання використовуватися астматиками і вагітними жінками.
Крім того, дезодорант на основі квасцов має цілу низку інших корисних властивостей:
- усуває свербіння і набряклість від укусів комарів і мошок
- дивовижно допомагає при пародонтозі і кровоточивості ясен
- володіючи терпкою дією, може використовуватися після гоління, попереджаючи роздратування шкіри і загоюючи дрібні порізи
- відмінно справляється з молочницею у жінок
- моментально знімає алергічний свербіж
- прибирає запахи часнику, риби, відбілювача з Ваших рук
Галун алюмокалиевие технічні (калій-алюміній дисульфат) застосовуються в хутряній і шкіряної промисловості для вичинки хутра і шкіри. Також застосовуються в целюлозно-паперовій промисловості в якості коагулянту. Також алюмокалієві галун застосовуються для очищення питних і стічних вод промислових, комунальних та ін. А також як розпушувач при випічці хлібобулочних виробів і в якості регулятора кислотності і стабілізатора.
Концентрація в косметиці: Можна використовувати в чистому вигляді.