Морський котик фото і доповідь - тваринний світ

У котика потужне і обтічне тіло, широка потужна груди. Приваблива мордочка мала в порівнянні з тілом, шийка маленька, а кінцівки - ласти. Величезні темно-карі очі захищені товстій роговій плівкою. Плівка береже очі у воді. Зір у їх відмінне.
Дрібні вушка практично не помітні, а слух розвинений прекрасно. При Нирків в воду, бічні краю вушної раковини змикаються, що не дає просочитися воді всередину. Чуття теж не підкачало, морські котики на подив завжди знайдуть «своїх». Плаваючи під водою, його носова порожнина стискається, і вода так само не потрапить в організм тварини. По краях носа, виростають вуса (вібриси), такі волоски є і на тілі морського котика.

Задні ласти грають роль керма. На задніх ногах є кігтики, за допомогою яких вони чешуть і розчісують свою шубку. А хутро тварини потребує догляду, він густий, з непоганим підшерстям. Забарвлення шуби залежить від виду і може бути: коричнево-сірий, або темний (північні котики); жовто-сірий (південні котики). Харчуються в основному рибою маленьких розмірів, щоб відразу її проковтнути, також кальмарами і молюсками.
Навесні в бухти на пісочний або кам'янисті береги першими припливають дорослі (від 7 до 11 років) самці. Оглянувши з води місцевість, вибираються на сушу і «бронюють для себе місцевість, де буде його гарем на 5 - 6 місяців. Трохи пізніше припливають самки, і починається їх завоювання. Кожен самець набирає для себе в гарем від 5 до 20 самок, і розмірене життя завершується.

Діти харчуються жирним (до 70% жиру) і поживним молоком мами. Кілька тижнів самка не йде від власного дитинчати, годуючи дитинча. Він відпочиває, а їй необхідно підкріпитися, і вона йде на промисел в морі, залишаючи його на кілька днів 1-го. Тому що дітей народжується багато, то вони, залишаючись одні на березі, утворюють дитячі ясла.
Самці не звертають на маленьких ніякої уваги, а в боротьбі за самку, можуть і розчавити дитинчати. А самки, через короткий час, після народження дитинчати, спаровуються з самцем, щоб на наступний рік повернутися сюди і народити потомство. Звідси робимо висновок, що вагітність триває близько року.

Через три місяці у щенят буде 1-ша линька, вони перевдягнуться в прекрасні сірі шубки. Все літо виростають і міцніють дрібні дитинчата, абсолютно скоро, восени, їм доведеться покинути лежбище і відправитися в теплі моря. А шлях цей не легкий, якщо він наковтається води при штормі, то загине. У рік підріс дитинча домагаються ваги 15 кг.
Головні вороги морських котиків - косатки. Якщо в бухту все таки запливе хижачка, діти тікають подалі від води, спрацьовує інстинкт. Підросли особини, із завидною постійністю припливатимуть на місце свого народження всі свої роки життя.
Матеріал взято з веб-сайту animals-wild.ru
Павук-хрестовик мешкає по всій Європі, його можна зустріти в лісі, полях і садах, в чагарниках по берегах водойм. Віддає перевагу вологі сирі місця, де найбільше комарів, мух та інших дрібних комах. Тіло його складається з 2-ух частин: головогруди і черевце.

Ці волохаті павуки досить гарні. Забарвлення тарантула темний або коричневий, рідше зустрічаються буро-іржаві павуки. Самки більші за самців. Вага близько 90 грамів. Вони хижаки і ведуть одиночний спосіб життя. Харчуються комахами і дрібними тваринами.

П'явки представники кільчастих черв'яків. Це найменша група, налічує всього близько 500 видів. Живуть вони в прісних водах річок, озер, ставків. Їх можна відшукати в канавах. Але є і сухопутні п'явки, що живуть в тропіках і субтропіках. У неї мускулисте округле тіло, від 2 мм до 43 см,