Морський котик фото і доповідь - тваринний світ

Морський котик фото і доповідь - тваринний світ
У водах океану проводять більшу частину свого життя ці чудові тварини - морські котики. На сушу вони виходять для розмноження. Самці важать до 320 кг, довжина тіла до 2,2 метрів. Самки набагато менше, її вага дорівнює 70 кг, а довжина тіла до 1,4 метра. Ось така істотна різниця.

У котика потужне і обтічне тіло, широка потужна груди. Приваблива мордочка мала в порівнянні з тілом, шийка маленька, а кінцівки - ласти. Величезні темно-карі очі захищені товстій роговій плівкою. Плівка береже очі у воді. Зір у їх відмінне.

Дрібні вушка практично не помітні, а слух розвинений прекрасно. При Нирків в воду, бічні краю вушної раковини змикаються, що не дає просочитися воді всередину. Чуття теж не підкачало, морські котики на подив завжди знайдуть «своїх». Плаваючи під водою, його носова порожнина стискається, і вода так само не потрапить в організм тварини. По краях носа, виростають вуса (вібриси), такі волоски є і на тілі морського котика.

Морський котик фото і доповідь - тваринний світ
Зуби гострі і сильні. Хвіст невеликий і роздвоєний. Ноги досить довгі - гарна підмога для плавання у воді. А ось на суші тварини пересуваються незграбно, підгинаючи задні кінцівки під масивне тіло. Морський котик подолає 100м: у воді за 10 сек. а на суші за 10 хв. Фронтальні ласти нагадують пташині крила. Він ними махає, як птах у польоті.

Задні ласти грають роль керма. На задніх ногах є кігтики, за допомогою яких вони чешуть і розчісують свою шубку. А хутро тварини потребує догляду, він густий, з непоганим підшерстям. Забарвлення шуби залежить від виду і може бути: коричнево-сірий, або темний (північні котики); жовто-сірий (південні котики). Харчуються в основному рибою маленьких розмірів, щоб відразу її проковтнути, також кальмарами і молюсками.

Навесні в бухти на пісочний або кам'янисті береги першими припливають дорослі (від 7 до 11 років) самці. Оглянувши з води місцевість, вибираються на сушу і «бронюють для себе місцевість, де буде його гарем на 5 - 6 місяців. Трохи пізніше припливають самки, і починається їх завоювання. Кожен самець набирає для себе в гарем від 5 до 20 самок, і розмірене життя завершується.

Морський котик фото і доповідь - тваринний світ
Сікач ревно стежить за своїми «наложницями», щоб їх не переманив конкурент на свою місцевість. У ватажка гарем на голові чубчик, щоб всі знали - я власник. Неодружені самці, до 6 років живуть окремою колонією, трохи далі від гаремів. Самки, вийшовши на сушу, приблизно через два дні, народжують по одному дитинчаті. Час від часу дітей буває двоє, але це рідко. Вага новонародженого 3 кг, довжина тіла 50см, і він повністю весь чорненький.

Діти харчуються жирним (до 70% жиру) і поживним молоком мами. Кілька тижнів самка не йде від власного дитинчати, годуючи дитинча. Він відпочиває, а їй необхідно підкріпитися, і вона йде на промисел в морі, залишаючи його на кілька днів 1-го. Тому що дітей народжується багато, то вони, залишаючись одні на березі, утворюють дитячі ясла.

Самці не звертають на маленьких ніякої уваги, а в боротьбі за самку, можуть і розчавити дитинчати. А самки, через короткий час, після народження дитинчати, спаровуються з самцем, щоб на наступний рік повернутися сюди і народити потомство. Звідси робимо висновок, що вагітність триває близько року.

Морський котик фото і доповідь - тваринний світ
Підростаючи, дитинчата грають разом, пробують дійти до води, і навіть пірнути в неї. Ніхто їм не допомагає, всього вони навчаються самі. У воді вони пробують перекидатися, стрибати і чинити опір течією. Ну а самка, повернувшись з моря, просто знайде свою дитину і нагодує його. Якщо самка загине, а у неї є дитинча, то він теж приречений на смерть. Ніхто підгодовувати його не буде - жодна самка не підпустить його до себе.

Через три місяці у щенят буде 1-ша линька, вони перевдягнуться в прекрасні сірі шубки. Все літо виростають і міцніють дрібні дитинчата, абсолютно скоро, восени, їм доведеться покинути лежбище і відправитися в теплі моря. А шлях цей не легкий, якщо він наковтається води при штормі, то загине. У рік підріс дитинча домагаються ваги 15 кг.

Головні вороги морських котиків - косатки. Якщо в бухту все таки запливе хижачка, діти тікають подалі від води, спрацьовує інстинкт. Підросли особини, із завидною постійністю припливатимуть на місце свого народження всі свої роки життя.

  • Клас - Ссавці
  • Загін - Хижі
  • Сімейство - Вухасті тюлені
  • Рід - Морські котики
    Матеріал взято з веб-сайту animals-wild.ru

    Павук-хрестовик мешкає по всій Європі, його можна зустріти в лісі, полях і садах, в чагарниках по берегах водойм. Віддає перевагу вологі сирі місця, де найбільше комарів, мух та інших дрібних комах. Тіло його складається з 2-ух частин: головогруди і черевце.

    Морський котик фото і доповідь - тваринний світ

    Ці волохаті павуки досить гарні. Забарвлення тарантула темний або коричневий, рідше зустрічаються буро-іржаві павуки. Самки більші за самців. Вага близько 90 грамів. Вони хижаки і ведуть одиночний спосіб життя. Харчуються комахами і дрібними тваринами.

    Морський котик фото і доповідь - тваринний світ

    П'явки представники кільчастих черв'яків. Це найменша група, налічує всього близько 500 видів. Живуть вони в прісних водах річок, озер, ставків. Їх можна відшукати в канавах. Але є і сухопутні п'явки, що живуть в тропіках і субтропіках. У неї мускулисте округле тіло, від 2 мм до 43 см,