Ефірна олія грейпфрута, життя моє

Ефірна олія грейпфрута
властивості і застосування

(Citrus paradisi Maсfоd)

Ефірна олія грейпфрута, життя моє

Дія (докладніше див. Нижче): антидепресивну, тонізуючу, сечогінну, желченгонное, спазмолітичну, стимулюючу ЦНС. Притуплює відчуття голоду. Сприяє зниженню ваги, виведенню токсинів, зниження рівня холестерину в крові. Освітлює і відбілює шкіру, пом'якшує її при целюліті, нормалізує секрецію сальних залоз.
Ефірна олія грейпфрута застосовується (докладніше див. Нижче) при депресії, астенії, стресах, втоми, мігрені, порушеннях функції печінки і травлення, застудах, целюліті, ожирінні, пігментні плями, випаданні волосся.

Дія ефірної олії грейпфрута

протизапальну, антибактеріальну, сечогінну, жовчогінну, антидепресивну, адаптогенну, тонізуючу, спазмолітичну, гіпотензивну. Підвищує опірність організму до інфекційних захворювань.
Регулює жировий обмін, притупляє відчуття голоду, сприяє позбавленню від зайвої ваги, знижує рівень холестерину в крові, сприяє виведенню токсинів з організму. Є ефективним тонізуючим і антидепресивну засобом. Усуває розумову і фізичну втому, додає бадьорості, допомагає впоратися зі станом пригніченості.
Ідеальний засіб проти ранкової депресії: зменшує тривогу і дратівливість, покращує настрій, оживляє інтерес до життя, усуває невпевненість в собі, робить мислення більш чітким. Має репутацію засіб, що полегшує маніакально-депресивні стани.

Освітлює і відбілює шкіру, пом'якшує її при целюліті. Нормалізує секрецію сальних залоз, звужує пори, перешкоджає утворенню камедонов.

Аромат: приємний, ніжний, гіркувато-солодкий, освіжаючий, нагадує одночасно запах апельсина і лимона з нотами трави та гіркоти.

Ефірна олія грейпфрута, життя моє

Ефірна олія грейпфрута

випадки застосування

депресія, астенія, стрес, втому, мігрень, порушення функції печінки і процесів травлення, легенева недостатність, аритмія, гіпертонія, атеросклероз, артрити, застуда, кашель, грип, целюліт, ожиріння, жирна шкіра і волосся, пігментні плями на шкірі, прищі, випадання волосся.
Інше застосування:
Найбільші кількості грейпфрутового масла використовуються як ароматизатор в харчових есенціях для напоїв і кондитерських виробів, а також як віддушка в парфумерії та косметиці.

Отримують методом холодного пресування з шкірки плодів грейпфрута - Citrus paradisi Maсfоd. (Сімейство рутові - Rutaceae).

Америка, острови Вест-Індії. Припускають, що грейпфрут є гібридом помпельмуса (Citrus grandis) з апельсином. У дикому вигляді не відомий.
Поширення рослини:

культивується в Південній і Північній Америці, Північній Африці, Південній Європі і на Середземноморському узбережжі.

властивості:
світло-жовта або зеленувато-жовта текуча рідина з запахом одночасно апельсина і лимона з нотами трави та гіркоти.
Основні компоненти:
86 - 95% (+) - лимонна і микроколичества багатьох монотерпенові і сесквітерпенових вуглеводнів, жирних альдегідів, спиртів, терпенових складних ефірів таких, як октаналь, нутканаль, нуткатон, альфа-пінен, Сабіна, мирцен, лімонен, 1,8-цинеол, гамма-терпінен, Валенсія, транс-4,5-епоксі- (Е) -2-деценаль. Масло є яскравим прикладом впливу на запах і смак всієї суміші малих часток речовин, що мають незначні пороги нюху - дігідронуткатона, 1-мент-8-тіолу і каріофілленоксіда.

з маслами базиліка, жасмину, іланг-ілангу, кедра, кипариса, лаванди, шавлії, ладану, герані, троянди, рожевого дерева, пальмарози, ромашки, цитронелли, мускатного горіха, кориці.

Ефірна олія грейпфрута, життя моє

Ефірна олія грейпфрута

застосування

Для масажу при целюліті і жирній шкірі використовують грейпфрутовий ефірне масло на рослинній жировій основі (5-7 крапель на 10 мл основи).
В ванни і аромалампи додають 5-7 крапель.
Для збагачення кремів, тоніків, шампунів, гелів 5 крапель ефірного масла змішують з 15 мл основи.

Запобіжні заходи.
Вважається безпечним і може застосовуватися протягом усього періоду вагітності.

При нанесенні на шкіру може підвищувати фотосенсибілізацію, в зв'язку з чим його не слід наносити на шкіру перед виходом на сонце.
Умови зберігання.
Зберігати в щільно закупорених флаконах з темного скла при кімнатній температурі в недоступному для дітей місці. Уникати потрапляння прямих сонячних променів.

Статті на цю тему: