Леопард цікаві факти, фото та короткий опис - пори року

Леопард: цікаві факти, фото та короткий опис для складання доповіді або презентації для дітей 2-3-4 класів.

У порівнянні з іншими представниками сімейства котячих, леопард зустрічається набагато частіше за рахунок того, що територією проживання вважається не тільки Африка, а й значна частина Азії.

Живе леопард на лісових, лісостепових, саванних і гірських місцевостях. Історично їх ареал був ще більше і навіть доходив до сучасних кордонів Європи. З плином часу, ареали стали кавалками на окремі популяції.

Леопард - велика і дуже сильна кішка. Вона менше ніж тигр і лев, від яких її відрізняють витягнуте мускулисте тіло, а також плямисте забарвлення, що нагадує камуфляж.

Довжина тіла леопарда в середньому досягає 160 см, не враховуючи хвіст. Важить ця кішка від 32 до 75 кг, в залежності від статі. Самці, природно, більше, ніж самки. Висота тварини від 45 до 78 см.

Леопард цікаві факти, фото та короткий опис - пори року
леопард фото
Леопард цікаві факти, фото та короткий опис - пори року
Леопард фото і опис
Леопард цікаві факти, фото та короткий опис - пори року
Леопард фото і картинки

Розмноження і тривалість життя

Період вагітності у самок триває 3 місяці. Народжується, як правило, не більше трьох кошенят. Відразу після появи на світло кошенята нічого не бачать. Їх очі покриті плівкою.

Харчуються малюки молоком матері. З матір'ю вони не розлучаються цілий рік. Після цього молоді леопарди стають самостійними. Живуть вони в натуральному середовищі приблизно 10 -11 років. Леопарди занесені в Червону Книгу.

Поведінка і харчування

У більшості випадків здобиччю для леопардів стають парнокопитні. Леопарди не відмовляються від гризунів і мавп, якщо настають часи голоду і пошуки підходящої жертви ускладнюються.

Полює цей хижак із засідки. Швидкість леопарда дозволяє наздогнати практично будь-парнокопитна тварина, проте він не такий швидкий, як гепард і швидко втомлюється. Даному хижакові необхідна велика кількість води, але обходиться він без неї при необхідності теж довго.

Леопард найбільш активний вночі і веде одиночний спосіб життя. Вкрай рідко бувають випадки, коли ці тварини об'єднуються.