Цитронелол в косметиці (citronellol) небезпечний

Наявність цитронелол в складі косметики можна визначити по написам Citronellol. Зазвичай його концентрація в косметиці вкрай мала, тому речовина згадується в самому кінці списку інгредієнтів.

Властивості цитронелол, що застосовуються в косметиці:

Ароматичне. Цитронелол - один з найпоширеніших ароматизаторів в косметиці, тому що створює свіжий і одночасно теплий квітковий тон, що нагадує запах зрізаної шкірки зеленого яблука з легкими цитрусовими нотками. Запах цитронелол відмінно поєднується з трояндою, бергамотом, лавандою, пом'якшуючи і відтіняючи фужерні композиції.

Парфумери високо цінують цитронеллол за стійкість аромату (на шкірі чітко розрізняється протягом 3 днів) і хорошу сполучуваність з іншими запахами. До того ж аромат троянди, який забезпечується цією речовиною, лідирує в списку переваг - косметика з рожевим запахом завжди користується дуже високим попитом.

Косметика, в якій зустрічається цитронеллол:

  • парфуми, сухі духи
  • креми, лосьйони, тоніки для догляду за шкірою
  • бальзам для губ
  • шампуні, бальзами, кондиціонери для волосся
  • нелі для душу, піна для ванни
  • крем для рук
  • дезодоранти

Косметику з цитронелол зберігають в шафі або холодильнику. Миючі засоби бажано тримати в шафці, подалі від вологих місць.

Застосування косметики з цитронелол небажано

  • при схильності до алергії, особливо на органічні спирти, і при підвищеній чутливості шкіри

Цитронелол в косметиці небезпечний?

В Америці цей інгредієнт не береться гонінням. Відповідно до думки FDA, цитронеллол можна включати до складу косметики, якщо його кінцева концентрація не перевищує 0,01% в засобах, що змиваються з шкіри (шампуні, гелі для душу) і 0,001% - в косметиці, що залишається на шкірі (креми, лосьйони ).

Цитронелол - це один з терпеноідних спиртів, пахуче органічна сполука, яка використовується в парфумерії та косметиці як інгредієнт, що надає засобу квітковий аромат.

Косметика з цитронелол в нашому каталозі:

Звідки беруть цитронеллол для косметики?

Цитронелол досить широко поширений в природі як компонент ефірних масел: його можна витягти з масла троянди, герані, цитронелли, лаванди, базиліка, неролі, ромашки, лемонграсу, евкаліпта.

Найбільша кількість цитронелол (більше 50%) міститься в ефірному маслі троянди і цитронелли, близько 40% - в маслі герані.

Іноді цитронеллол отримують парової дистиляцією з ефірних масел, але найчастіше це речовина синтезують в промислових обсягах складними хімічними реакціями з органічних спиртів - цитраля, гераниола, цитронелаль. В результаті виходить прозора, безбарвна, в'язка рідина з сильним запахом троянди. Цитронелол не розчиняється у воді або гліцерині, його можна розвести тільки в оліях або етанолі.

Цитронелол в косметиці (citronellol) небезпечний
Versace Versense Туалетна вода

Заявіть про себе!

Цитронелол в косметиці (citronellol) небезпечний
Наші Новомосковсктелі:> 42 000 з України,> 17 000 з Києва наші користувачі - Ваші клієнти.