Бензиловий спирт в косметиці, mydeepinside

Бензиловий спирт в косметиці, mydeepinside

Бензиловий спирт (інші назви: Phenylcarbinol, Е 1519, фенілкарбінол, Benzyl Alkohol) - найпростіший ароматичний спирт, являє собою безбарвну рідину зі слабким квітковим запахом. Бензиловий спирт має помірну антимікробну активність проти грампозитивних бактерій, грибів, дріжджів і цвілі. Область його застосування дуже широка - косметика, парфумерія, навіть харчова промисловість (кондитерські, хлібо-булочні вироби, шоколад, вина, лікери). Чи не обходяться без бензилового спирту і в фармацевтичних складах, в тому числі внутрішньовенних, де він виконує функцію консерванту (в концентрації до 2,0% v / v).

Бензиловий спирт в косметиці

Бензиловий спирт в косметиці використовується як консервант і антисептик, в парфумерії - як розчинник і запашне речовина.

Остерігатися бензилового спирту в косметиці немає серйозних підстав, він малотоксичний. Косметичні препарати (водні і неводні) містять його в концентраціях до 3%. Антимікробна активність бензилового спирту частково інгібується такими популярними емульгаторами, використовуваними в косметиці, як полісорбати (твін (ами), хоча не в такій великій мірі, як парабени.

У країнах Європейського союзу бензиловий спирт дозволений до застосування в концентрації до 1%. В Японії його дозволено застосовувати без обмежень і там він не вважається консервантом. В Поправки 7 до косметичної Директиви ЄС сказано, що бензиловий спирт є алергеном, тобто за певних умов здатний викликати алергічні реакції. Це зобов'язує виробників обов'язково вказувати його наявність у складі косметичного засобу або парфумерної композиції, якщо його концентрація перевищує 0,001% в незмивних продуктах і 0,01% в змиваються продуктах.

Бензиловий спирт в нашому організмі

У людському організмі бензиловий спирт розщеплюється до бензойної кислоти, і згодом виводиться як гиппуровая кислота. Він вважається безпечним, якщо не перевищувати норми його добового споживання (5 мг бензилового спирту на 1 кг маси тіла).

Читайте також:

Корисні властивості гарбузового масла

Історія виробництва гарбузової олії почалася в європі в середні століття. Завдяки своїм корисним властивостям, масло гарбузового насіння використовувалося як універсальних ліків для лікування багатьох хвороб.

  • Мезотерапія для волосся

    Однією з найсучасніших методик, яка допомагає зупинити випадання волосся і відновити їх є мезотерапія для волосся. Мезотерапія для волосся є ефективним способом за короткий час

  • Правильне харчування при печії

    Печія - сама по собі не захворювання. Печія це симптом, який може свідчити про можливі проблеми зі здоров'ям. Фактори, які спонукають до печії - надмірна вага і

  • Який музикою можна лікуватися?

    Вже досить давно стало відомо той факт, що музика має лікувальні властивості і позитивно впливає на стан людини. Але не будь-якої музикою можна лікуватися. яку ж